Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Épülhet a honvéd szakközépiskola Vásárhelyen

Az Ady Endre utca végén, a volt és már évek óta üres Démász-telephelyen lesz a honvédelmi szakközépiskola és kollégium Vásárhelyen, amely a Modern Városok Programban valósul meg.
Az Ady Endre utca végén, a volt és már évek óta üres Démász-telephelyen lesz a honvédelmi szakközépiskola és kollégium Vásárhelyen, amely a Modern Városok Programban valósul meg. A laktanya mindig jelentős szerepet játszott Hódmezővásárhely életében és ezzel a város még fontosabb katonai bázissá válhat – mondta tegnap sajtótájékoztatón Lázár János országgyűlési képviselő. Ezt a projektet még a tavaly elhunyt polgármester, Almási István javasolta 2 éve és a kormány elfogadta.

A politikus arról is beszélt, hogy a jelenlegi honvédelmi kiadások éves szinten 400-500 milliárd forintot tesznek ki a büdzsében, a 2020-as évekre ez elérheti az 1000 milliárdot, ami GDP-arányosan 2 százalék lesz.

NATO-partnereink részéről elvárás és egyben kötelességünk is a hadsereg erősítése. Ebbe a vonulatba illeszkedik a vásárhelyi laktanya fejlesztése, amely 2 éve folyamatos, valamint a honvédelmi szakközépiskola és kollégium létesítése a városban. Katonai képzésre, katonákra, erős, stabil hadseregre van szükség, amely megvédi az országot és a migráció kezelésében is helytáll.

– jelentette ki Lázár János.

Most megkezdődött az iskola megvalósítása, annak előkészítése azzal, hogy 180 millió forint egyszeri átcsoportosításával – ezt Orbán Viktor miniszterelnök rendelte el – az állam birtokba vette a volt Démász-telephelyet az Adyn. Ez megjelent a Magyar Közlönyben is. Az iskola 2022-re épülhet meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikai gyűlés lett Vásárhelyen a szülői értekezletből - Legkésőbb év végén bezár a stadion

Politikai gyűlés lett Vásárhelyen a szülői értekezletből - Legkésőbb év végén bezár a stadion
A hódmezővásárhelyi stadion helyzetével kapcsolatos szülői értekezleten többek között az a javaslat hangzott el, hogy a szülők takarítsanak, illetve keressenek szponzorokat. Tovább olvasom