Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Kötelet! - kiabálta egy férfi a politikai gyűlésbe forduló vásárhelyi szülői értekezleten

Hódmezővásárhely - Kötelet emlegetett egy férfi a stadionbeli szülői értekezleten, amelyet azért hívott össze a polgármester, mert az önkormányzat cége, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. decembertől vagy januártól bezárja az intézményt. Tovább nem tudják finanszírozni a működését.
„Kötélre! Felhúzni a fára!" – kiabálta egy idős férfi a kedden, Hódmezővásárhelyen megtartott stadionbeli szülői értekezleten Vinnai István, a HFC társadalmi elnöke felszólalása után. A sportvezető többek között arról beszélt, hogy szerinte a sport támogatása elsősorban az állam, illetve az önkormányzatok feladata lenne.

A lényeg, hogy a gyerekek ne az utcán legyenek, ne verjék szét a telefonfülkéket, ne törjék be a kirakatokat, ne egymással verekedjenek. A sport prevenció. Az a javaslatom, hogy az önkormányzat oldja meg ezt a problémát, ne mutogassunk Lázár Jánosra, ne mutogassunk Felcsútra, hogy ott mennyi pénzt loptak el, ha egyáltalán loptak. Felcsúton Európa egyik legkorszerűbb utánpótlás-nevelő akadémiája van

–jelentette ki.

Miután felszólalása ezen részénél voltak, akik hangoskodtak, fütyültek (még Márki-Zay Péter polgármester is odaszólt valakinek: „Hallgassuk meg, István!"), a sportvezető megjegyezte, sajnálja, hogy bár az eseményt szülői értekezletnek hirdették, ennek ellenére olyan embereket is lát, akik soha életükben nem jártak még a stadionban. Úgy fogalmazott, hirtelen megszaporodtak a szülők. Sajnálatát fejezte ki, hogy szülői értekezlet helyett politikai kampánygyűlés alakult ki. Miután befejezte a hozzászólását, a jelenlévők közül egy idős férfi bekiabált, „Kötélre! Felhúzni a fára!" – ez a polgármester videósa által készített felvételen is jól hallatszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felelős állattartást oktatni kell

A vásárhelyi Fidesz-irodában tegnap újból összeült az állatvédő szervezetek kerekasztala, amely már… Tovább olvasom