Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Mindennapi csodákat fest

Mindennapi csodákat fest
A vásárhelyi Alföldi Galériában nyílt meg Papageorgiu Andrea festőművész Hajnal előtt a legnagyobb a sötétség című kiállítása. Az alkotó 2006 óta résztvevője a Vásárhelyi Őszi Tárlatnak, és a mostani tárlat 15 év munkásságát összegzi.
Nátyi Róbert művészettörténész szakmai értékelését azzal nyitotta, a kortárs művészet az elmúlt évtizedekben nehezen követhető ingadozásokat produkált a figuratív és nonfiguratív ábrázolás mentén, ám az ezredforduló után egyre több fiatal a figuralitást, a realista festészetet, a fotórealizmust választotta.

Papageorgiu Andrea festészete is ezen a vonalon indult el, expresszionizmussal ötvözve, különleges energiákkal töltve fel képeit. Művészetében cezúrát a 2010-es év hozott, mikor az olajfestéket az akvarell váltotta. A fókusz és a szemlélet is új irányt vett ezután készült alkotásain, a szélesre nyitott perspektívák, az ikaroszi magasságból láttatott világ helyett a közeli ábrázolásoké, a mindennapi csodáké lett a főszerep.
 

Papageorgiu Andrea művészete mindenki számára érthető, felismerhetők a témák: csendéletek, önarcképek, lovas ábrázolások, enteriőrök és városképek. Az Alföldi Galériában május közepéig látogatható kiállításról április végén katalógust jelentet meg a Tornyai János Múzeum.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hézső Ferenc megvált néprajzi gyűjteményétől - az értékesebbek a Tornyai-múzeumé lettek

Hézső Ferenc megvált néprajzi gyűjteményétől - az értékesebbek a Tornyai-múzeumé lettek
Egyes darabok vásárlással, mások ajándékként kerültek a vásárhelyi festőművész birtokába, de a családtagok is segítettek gyűjteni. Tovább olvasom