Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Mindszentek Fája: húsz település egy oszlopon

Mindszent - A Mindszentek Fája elnevezésű iránymutató tábla, ha jelképesen is, de ezentúl mutatja az irányt a mindszenti kulturális központ körüli Pallavicini parkban.
A Bozó Tibor által faragott művön 20 település neve szerepel: a Mindszent elő- és utónevűek, valamint a Tisza-parti kisváros testvértelepülései kerültek fel a faoszlopra. A nyíl pedig éppen arra mutat, amerre a helység található.

A Mindszenti Napok szervezői csapatának közös ötlete volt még, hogy kerüljön fel egy szám is a településnevek mellé, ami azt jelzi, hogy Mindszenttől hány kilométerre fekszik az adott helység. Az iránymutató táblát vasárnap a XIV. Mindszenti Napok zárásaként avatták fel. A záróünnepségen részt vevő 13 polgármester köszönetet mondott a hétvégi rendezvény lebonyolításáért a szervezőknek.

Bozó Tibor munkáját már jól ismerhetik a helyiek, ugyanis az elmúlt évben Máriás Ferenc, illetve a többi volt lovas emlékére elhelyezett kopjafát is ő faragta; most a városüzemeltetési csoport munkatársai is segítettek neki. – Extrém munka volt, mivel az oszlopon a felállítás előtt egy héttel még a rigó fütyült – mondta a faragó. Hozzátette, rekordidő alatt készült el, mivel későn jött az ötlet, így pirkadattól sötétedésig dolgoztak a táblán.

A szélrózsa minden irányában vannak Mindszent elő- és utónevű települések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezővári óvodaépítés: Faragóné örömmel adakozik

Több mint 30 millió forintot adott össze eddig 300 cég és magánszemély a kárpátaljai mezővári óvoda építésére. Tovább olvasom