Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Orbán Viktor szerint nem pártkormány kell

Nem pártkormányt, hanem nemzeti kormányt kell alakítani jövőre annak érdekében, hogy az ország nehéz helyzetén javítani tudjanak – többek közt erről beszélt Orbán Viktor a hét végén Vásárhelyen a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének kongresszusán. A Fidesz-MPSZ elnökét hatalmas tömeg hallgatta a sportcsarnokban.
Orbán Viktor a vásárhelyi gyűlésen. Érkezésének hírére megtelt a sportcsarnok. Fotó: Tésik Attila
Reggel hétkor kezdtek el érkezni az első meghívottak a Hódtói Sportcsarnokba Vásárhelyen, ahol Orbán Viktor volt miniszterelnök részvételével a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének rendkívüli küldöttgyűlését tartották – 11 órától.

Egy órával a rendezvény előtt a helyszín néhány száz méteres körzetében már nem volt parkolóhely, az ország minden megyéjéből jöttek a gazdák. A bejárat előtt nemzetiszín lobogót, címeres sálat, könyvet, CD-t árultak, egy hajléktalan férfi pedig a Flaszter című lap néhány példányát szorongatta kezében. Annyira nem járt jól, mint remélte, hiszen a küldöttgyűlés kezdetéig csupán kettőt tudott eladni – ígéretet viszont kapott arra, hogy a rendezvény végén vásárolnak tőle a lapból. A sportcsarnok küzdőterén egy tűt nem lehetett leejteni, a lelátókon is ugyanez volt a helyzet. Amikor a Fidesz-MPSZ vezetője megérkezett, a bejárat előtt kisebb sorfal várta. Egy asszony – akivel Orbán Viktor kezet fogott – ragyogó arccal fordult hátra férjéhez, s megállapították, már ezért érdemes volt
idejönni.

Orbán Viktor a vásárhelyi gyűlésen ajándékot is kapott. Érkezésének hírére megtelt a sportcsarnok. Fotó: Tésik Attila
Odabent Sasvári Sándor énekelte: „van erőd, hogy a Földet átöleld", a tömeg pedig vastapssal köszöntötte a volt miniszterelnököt. A Magosz küldöttgyűlését Kispál Ferenc, a szövetség helyi vezetője nyitotta meg, majd Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő szólt az emberekhez. Köszöntötte a résztvevőket „paraszt Párizsban", s arról beszélt: gyakorta hallani manapság, hogy a mezőgazdaság szerepe egyre kisebb. Ezzel szemben Lázár szavai szerint az agrárium az alföldi táj lelke, a föld megművelésének közösségépítő szerepe van.

Orbán Viktor a küldöttgyűlés végén szólt a résztvevőkhöz. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tiszta élelmiszer, a jó föld és víz lesz az igazi kincs a jövőben, ezért felértékelődik a Kárpát-medence. Szerinte a magyar agrárium most nemcsak azért van bajban, mert a gazdatársadalmat el akarják takarítani a nagy nemzetközi cégek útjából, hanem azért is, mert a munkának nincs igazán becsülete. A feladat most az, hogy ez utóbbi állapoton változtassanak, s a spekuláció alapú gazdaságból munka alapú gazdaság váljon. A Fidesz elnöke arról is beszélt, nem pártkormányra, hanem nagy nemzeti összefogásra van szüksége az országnak, s a gazdatársadalom nélkül nincs jövője a magyar demokráciának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálának 30. évfordulóján emlékeztek az íróra Vásárhelyen

Fiatalon költőnek indult, majd az elszenvedett kudarcok hatására vált íróvá a huszadik század egyik… Tovább olvasom