Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Sírnak a szülők, a testvérek és a barátok: Dorina és Dóra szüleiket és barátjaikat is elveszítették a szörnyű balesetben

Hódmezővásárhely, Székkutas-Kakasszék - Tragikus baleset történt csütörtökön 17.30-kor Székkutas-Kakasszék közelében, a vasúti átjáróban: négyen haltak meg. Mind vásárhelyiek voltak. A hozzátartozók sírva beszéltek a történtekről, érzéseikről. Az ikerlányok, Dorina és Dóra egyszerre veszítették el szüleiket és udvarlóikat.

Azt mondták, megnézhetem a fiam testét, de én nem akarom így látni. Úgy akarok emlékezni rá, amilyen az életben volt

– mondta sírva a telefonba, mikor először megkerestük, a vásárhelyi Nagy Lászlóné, a csütörtöki tragikus baleset egyik áldozatának, Bogdán Richárdnak az édesanyja. Ricsi december 5-én lett volna 18 éves, hegesztőnek tanult, készült a ballagásra és a szülinapi bulira.

Megírtuk: a csütörtöki, kora esti tragédiában négyen veszítették életüket a kakasszéki vasúti átjáróban. A vizsgálatok szerint a fény- és a félsorompó is működött, tilosat jelzett, illetve le volt engedve, amit a sofőr kikerült. A kocsit Szabó Sándor vezette, mellette felesége, Mónika, hátul a két elválaszthatatlan jóbarát, Bogdán Richárd és Gyalog Milán ült. Orosházán jártak meglátogatni a mandulaműtétes Dorinát és Dórát, a Szabó família ikerlányait. Előbbinek Richárd, utóbbinak Milán udvarolt. A visszaúton történt a tragédia: a Szegedről Csabára tartó személyvonat a felismerhetetlenségig összeroncsolta az autót. Ezt nem élhették túl.
Nagy László és felesége, Ricsi édesanyja összekapaszkodnak, úgy próbálják meg elviselni a fájdalmat Fotó: Imre Péter
Nagy László és felesége, Ricsi édesanyja összekapaszkodnak, úgy próbálják meg elviselni a fájdalmat Fotó: Imre Péter
– Mikor először hallottam, hogy baleset történt velük, még nem tudtam, milyen komoly. Előtte az utolsó információm az volt, elindultak haza – folytatta már újvárosi házuk udvarán Nagy Lászlóné.

Este fél 10 körül jöttek a rendőrök. Rögtön azt kérdeztem, mit tudnak, mi van a fiammal. Annyit válaszoltak: őszinte részvétem, meghaltak a gyerekek. Borzalmas mondat volt. December 5-én lett volna 18 éves

– említette megint, és újra felszakadt belőle sírás.

Milán szüleivel, édesanyjával, Gyalogné Suba Andreával és nevelőapjával, Vass Attilával mentek ki a helyszínre, ahol a rendőrök még csak elsődleges információkkal szolgálhattak, de szinte biztos, mindkét sorompó tilosat jelzett. Amíg fiáról és legjobb barátjáról fényképet hozott ki a házból, Andrea elmondta:
A barátok vigasztalják Richárd húgát, Fannit a Bánát utcai ház kertjében. Fotó: Imre Péter
A barátok vigasztalják Richárd húgát, Fannit a Bánát utcai ház kertjében. Fotó: Imre Péter
– A vacsorát készítettem, Attila kicsit ledőlt pihenni, mikor a kisebbik fiam, Milán öccse szólt: rendőrautó áll a ház előtt. Ők hozták a hírt. Bolyongok az utcán, nem bírok haza menni, állandóan ők járnak az eszemben – közölte zokogva. – Ezt nem lehet feldolgozni – tette hozzá Attila, míg a másik nevelőapa, László könnyes szemmel tett egy-két lépést, állt meg újra és újra, és többször magához ölelte párját. A kert végében lévő hintaágyban pedig a barátok vigasztalták Ricsi húgát, Fannit. A lányok, Dorina és Dóra Facebook-oldalán annyi olvasható egy bejegyzésben: srácok, nyugodjatok békében. Dóra megváltoztatta profilképét egy fekete körre, Dorina pedig azt írta: „Drága apukám es anyukám, kösznöm hogy felneveltetek, kiálltatok melletem. Nagyon szeretlek titeket. Hiányoztok. Nyugodjatok békében!"
Az elhunyt Szabó Sándor edzője, Kristó Endre is összetört. Barátját és tanítványát megfontolt, nyugodt embernek ismerte meg. Fotó: Imre Péter
Mi és hogyan történhetett? Szabó Sándort, aki sikeres, Európa- és országos bajnok testépítő volt, mindenki nyugodt, megfontolt embernek ismerte. Feleségével 4 gyermekük volt, az ikerlányokon kívül még két fiú. Árván maradtak. Kristó Endre, akinek a termében edzett, csak jókat tudott Sándorról mondani: – A családjának, a munkájának és a sportnak élt. Rengeteget dolgozott, hozzánk felüdülni, szinte pihenni járt feleségével, Mónikával. Úgy ismertem, tilos jelzésen soha nem ment volna át. Csakis arra tudok gondolni – ezzel nem vádolva, hiszen barátok voltunk – nagyon fáradt lehetett. Talán emiatt történhetett a tragédia.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, továbbra is vizsgálják az eset körülményeit.
Péntek reggel még néhány roncs emlékeztetett a csütörtöki tragédiára. Fotó: Kovács Erika - GALÉRIA

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székkutasi tragédia: Kiderült, milyen kapcsolatban állt egymással a 4 áldozat

Székkutasi tragédia: Kiderült, milyen kapcsolatban állt egymással a 4 áldozat
Az autóban utazók életüket vesztették, a vonaton nem sérült meg senki. A fénysorompó működött a MÁV közleménye szerint. Tovább olvasom