Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Száz napra érvényes éves fürdőbérlet Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Mostantól kezdve csak száz alkalommal lehet belépni a vásárhelyi strandra az idei éves bérletekkel, utána azokat újra „fel kell tölteni". Nem változott viszont a normál jegyek ára. A kedvezményes időszak is jelentősen meghosszabbodott a fürdőben.
Január 15-éig érvényesek a tavalyi vásárhelyi strandbérletek, de a türelmi időt a nyugdíjasok miatt még egy héttel meghosszabbították. Molnár Attila, a sportuszoda és a strand vezetője lapunknak elmondta: nem változtak jelentősen a normál belépők árai, csak a kedvezményes időszakra szólóké emelkedett hatvan forinttal. Ezzel azonban az eddig megszokott este 6 helyett már délután 2-kor be lehet lépni a fürdőbe.

A századik alkalom után ötezer forintért meg kell „hosszabbítani" az éves bérletet Fotó: Tésik Attila

– Továbbra is 49 ezer 900 forintba kerül a törzsvendég és a nyugdíjas bérlet ára. Ez azonban az idén nem korlátlan számú belépésre, csupán – a megváltástól számított 365 nap alatt – száz alkalomra érvényes. Ugyanúgy, ahogy a felnőtt, névre szóló, 56 ezer 900 forintos bérlet is – mondta Molnár. Hozzátette: a bérletkonstrukciót azért alakították így át, mert tapasztalataik szerint a bérlettulajdonosok évente átlagosan százszor veszik igénybe a strandot. Ha közülük valaki ennél többször kíván a strandra menni, az ötezer forintért további ötven belépési lehetőséget is vásárolhat. A szintén száz alkalomra szóló diákbérlet ára 31 ezer 900 forint.

Újdonságnak számít a 65 ezer forintba kerülő családi bérlet. Ez az egyetlen, amely nem névre szól. A szakorvosi beutalóval érkezők továbbra is 300 forintos kiegészítő jegy vásárlására jogosultak. Közülük a 18 éven aluliaknak ezt sem kell megváltaniuk. De nem kell fizetniük a mindennapos testnevelésben résztvevő, az iskolai órák keretében érkező diákoknak sem. Nem változott a reggeli úszóbérlet ára, ez továbbra is 29 ezer 900 forint az első száz alkalomra, majd ötezer forintért ez is feltölthető. Tulajdonosaik a megszokottnál két órával korábban, már reggel 6 órától bemehetnek a fürdőbe.

Olvasóink írták

 • 16. Amati 2008. január 16. 17:29
  „Sztem a belépő árával nincs gond, az kb ennyi, vagy jóval több máshol (általában az élményfürdős helyeken több).
  Viszont a helyiek (főleg a helyi családok) belépését támogatni kellene, ahogy azt máshol is teszik.

  A gond amit Triatlonos is írt, hogy megszűnt az éves bérlet, helyette bevezették a 100 naposat, amit most megpróbálnak sunyi módon (beetetős szöveggel) évesnek álcázni. És ez mivel ugyanannyiba kerül, mint a korábbi 365 napos éves bérlet, így ez valójában 365/100, azaz 365 százalékos burkolt áremelést jelent a használhatóság szempontjából, azaz kevesebb mint harmadannyit ér a bérletünk ugyanazért a pénzért.

  Ha pedig vesszük a törzsközönséget (hiszen eddig is ők vettek évesbérletet) akinek 50.000 most a kedvezményes 100 napos és 5.000-et fizet minden pluszban megváltott 50 napért, így további 25 ezret kellene adnia ahoz hogy kijöjjön neki a korábbi 365 nap, így már 75 ezer a 365 napos bérlet, így az valós áremelés másfélszeres.

  Szóval ennyit arróül, hogy nem változtak az árak.”
 • 15. ditti 2008. január 16. 15:32
  „Atya Isten! Ti nem jártok máshová strandra? Mindehol ilyen drága a jegy, ja és a cikk említi, hogy a normál belépő ára nem változott a tavalyi árhoz képest!
  Szerintem nem kellene ennyit hisztizni!”
 • 14. Blue-hom 2008. január 16. 13:11
  „jozan paraszti ésszel is fel lehetne fogni, hogy ha az embert lecsalogatják a strandra/uszodába, akkor a hozzá kapcsolódó kiadásait ott fogja elkölteni.
  De ha nem csalogatják le, akkor nincs mit a strandnak sem számolgatnia.
  Én személy szerint szívesen lejárnék, ha ténylegesen nem lennének olyan magasak az árak.”
 • 13. triatlonos 2008. január 16. 09:47
  „Ha éves, akkor legyen 365 /366/ napos, ha száz napos, akkor legyen 100 napos. Ez igy elég egyszerű! Minden ilyen fürdővel az a gond, hogy a helyiek pénzén épül, de nem a helyieknek. Gyopároson - mint tiszteletbeli orosházi, Góg Anikó miatt - 50% kedvezményt kapok, pedig nem is kértem, mert tudják, hogy hol lett világbajnok.
  Minden fürdő májustól-augusztusig nyereséges, a két időponton kivül keményen termeli a veszteséget, ezt lehetne jelentős kedvezménnyel a helyieknek ajánlani, de ez már marketing!”
 • 12. hozzászolo 2008. január 16. 07:59
  „Az tény hogy olyan világban élünk ahol mindenért fizetni igy stand fenntartásáért. Ugyanugy fizetni kell más olyan létesitményekért is ami nem közvetlen termelő jellegű üzem emlékpont,jégpálya, stb amelyek fenntartási költségi gondolom nem kevés pénzbe vannak még is ingyenesek vagy részben ingyenesek. Vajon milyen alapon dönta város hogy melyikbe mennyi pénzt pumpál??
  A jelenlegi stranvezetés egyszerüen képtelen lecsalogatni a városi polgárt hogy jobban müködövé tegye az intézményt, helyette galád modón nyakatekert áremelést vezet be.Tisztában van azzal hogy 40- feletti korosztály valószinüleg nem fog lemenni pl korcsolyázni ha mozogni akar. Ugy van vele aki kicsit tenni akar az egészségért akkor azt fizesse meg de alaposan.
  Nevetséges hirdetésekben reklámozza strandot miközben körbe kell nézni a környékben szinvonalban és árban. Megkérdezni hogy családosok miért nem járnak ide a délalföld legszebb strandjára, és mennek el inkább más városba. Ezek a dolgok pedig nem pártállás alapján müködnek.”
 • 11. Amati 2008. január 15. 21:14
  „Olvass vissza.”
 • 10. ditti 2008. január 15. 19:14
  „Ki hazudik ebben a témában, nem igazán értem? És te ki vagy Hernádi?”
 • 9. Amati 2008. január 15. 18:10
  „Ja és idézz be már olyat amikor szidtam az ellenzéket, és birkának neveztelek.

  És nem általánosságokban kell beszélni, itt az orrunk előtt egy hazugság, ezt kell elítélni, nem értem miért véded, és általánosságokkal és a másik leszólásával válaszolsz.
  Ha védesz egy hazugságot nincs alapod leszólni a másik hazugságát. Mindet el kell ítélni.”
 • 8. Amati 2008. január 15. 18:05
  „Ki vag yte Lázárné? :DDDD”
 • 7. ditti 2008. január 15. 17:14
  „Amati!

  Menjél Algyőre, Gyopárosra és Mórahalomra. Mi tart vissza? De gondolom neked az is egy idei volna jó, utánna azt is elkezdenéd fikázni!
  Kérdezd meg a kormányt miért emelkedik minden? Majd ők megválaszolják, utánna meg gondolkozzál!
  És igenis zavar, hogy fizetni kell az egészségügyért, mert ezek fenntartásáért fizetem az adót!
  Azt a témát meg ne feszegessük, hogy ki hazudik ebben az országban mert ebben a vitában tuti alulmaradsz!
  A te féle birkák miatt áll itt az ország ahol van, bevesznek mindent, megszavaznak egy őrültet az ország élére, utánna meg szidják az ellenzéket. Na ez szánalmas!”
 • 6. Amati 2008. január 15. 15:47
  „Bizony, sok településen a helyiek kedvezményes áron mehetnek be, pl. Gyopáros, Mórahalom.”
 • 5. Amati 2008. január 15. 15:45
  „Dittike, te egy hozzászóláson belül is ellentmondasz saját magadnak, ez már nevetséges :D

  Egyrészt zavar, hogy "fizetni kell majd az egészségügyért, az oktatásért, stb.."

  Másrészt:
  "Kénytelen emelni, mert ha nem akkor csődbe megy! Ez a kapitalizmus barátaim! Semmi nincs ingyen!"

  Egyébként, sok beteg idős és kevésbé idős ember van ott, aki csak azért tud járni, mert ott tornázik, és úszik. MInden nap. És éves bérlet címen kitolni velük a 100 napos akcióval az gáz, ráadásul még "meg is magyarázzák". Ha a te magyarázatodat mondják sokkal hitelesebb lett volna, és legfőképp igaz. De nem, inkább hazudjunk, jó lesz az a birkáknak. Szánalmas.”
 • 4. Vásárhelyi 2008. január 15. 15:39
  „De gyorsan elfelejtettük azt, hogy még az uszoda megépülése előtt mit is mondtak az illetékesek: A helyi lakosok olcsóbban mehetnek majd strandolni. Ez volt a méz a madzagon. Most egy kétgyermekes család (a papa egy vállalkozónál alkalmazott, havi br. 90 e Ft. a mama esetleg egy irodában ül, havi br. 75 e Ftért, ez csak példa) hogy is tud bemenni a strandra, mennyiért, miből? Ha esetleg még az öreg trabival jönnek. " Ez a kapitalizmus barátaim. Semmi sincs ingyen" Csak a hazudozás.”
 • 3. ditti 2008. január 15. 13:32
  „Irány Algyő Amati, remélem te leszel az első!
  MInden fórumon ahol Vásárhely van te megjelensz!
  Az bezzeg nem zavar bennetek, hogy emelkedik a gáz, a viz, az áram, az élelmiszer, a közlekedés, fizetni kell majd az egészségügyért, az oktatásért, stb..
  Szerintetek a vásárhelyi strand miből tartsa fenn a strandot, ha minden emelkedik? Kénytelen emelni, mert ha nem akkor csődbe megy! Ez a kapitalizmus barátaim! Semmi nincs ingyen!”
 • 2. Amati 2008. január 15. 12:08
  „Ez tényleg szégyen. Akkor az éves bérlet az mitől éves bérlet? Kereszteljék át 100 napos bérletnek.

  Az meg egyszerűen felháborító, hogy az embereket ezzel az indoklással hülyének (birának) nézik, hogy amúgy is 100 napot járnak az évesbérletesek. Ha még így is lenne, akkor is minek kellene ezt bevezetni, ha úgyis 100 napot járnak? Röhej.

  Ez csak egy újabb lehúzás. Irány Algyő, aki megteheti.”
 • 1. moor69 2008. január 15. 11:23
  „Röhej! Lassan kiürül a strand, csak azok az úszók fogják használni, akiknek amúgy sem kell érte fizetni. Személyes tapasztalat alapján elmondhatom, hogy sokkal többen járnának és választanák ezt a szórakozási módot, ha alacsonyabbak lennének a jegyárak. Példát vehetnének az elgyői strandról - minden téren. Azt csak példaként jegyzem meg, hogy a medencék vizét dúsított-oxigén technológiájával tisztítják, így a vízben tartózkodás bármely formája sokkal egészségesebb az algyői strandon, valamint az úszónadrágot/dresszt sem kell negyedévente cserélni a klóros víz miatt. Ja és fedett. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet, még sincs útban a garázssor

Hódmezővásárhely - Átdolgozzák a Vásárhely belvárosának rekonstrukciójáról szóló tervet, amelyre 2,6… Tovább olvasom