Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A költő visszatér

JEGYZET - Milyen aberrált felnőtt az, aki durván felébreszt egy álmodozó gyereket?!
Minap egy tévériportban a bosszús athéni járókelő amiatt méltatlankodott, hogy az Unió úgy bántja a görögöket, mint felnőtt az akaratos gyereket. És hogy milyen dolog ez... Mi, magyarok nem pont olyanok vagyunk, mint ezek az álmodozó hellének? Handabandázva óvatoskodunk. Saját sebeinkben vájkálunk, és a gondjainkat a véletlen meg az ármány számlájára írjuk.

Kicsiknek mondjuk magunkat, akik ezzel együtt nemzetközi összeesküvések áldozatai. Üldözési mániások, akiket üldöznek. Semmiben és senkiben sem bízunk. Tanácstalanul arra panaszkodunk, hogy minket mindenki bánt, a veszteségeinkre pedig mindig akad kézenfekvő magyarázat.

Zrínyi Miklós? Egy császári orgyilkos sebezte halálra! Széchenyi István? Nem a saját kezében volt a pisztoly, amelyik megölte! Petőfi Sándor? Természetesen nem a segesvári csatában esett el. Akkor hol domborodik a sírja? Hát ott, ahol a maradványai találhatók. Ez nem magától értetődő? Ha hozzánk közelebb nem lehet megkeresni, akkor legyen ott, ahol egy Petrovicsra bukkanunk! Ha burját testvéreinknél, akkor ott.

Bár velünk, magyarokkal ennél kacifántosabban is elbántak már a vesztünkben reménykedők… És a költő visszatér. A túlvilági csodában bizakodók pedig összegyűltek a sírnál, mint a családtagok, akik bár egymástól is idegenkednek, de az összetartás vágya miatt újabb és újabb ünnepélyes temetéseket rendeznek. A valóság és annak részletei azonban a famíliát nem érdeklik. Hiszen azt sem tudjuk, mi van Nyirő József hamvaival? Ki bitorolja Kádár János koponyáját? Kit zavar, hogy Petőfi Sándorként női csontvázat temetnének el? Kérem, ez hit kérdése! Hiszem, tehát csak így történhetett. Hát erről beszéltem! Milyen aberrált felnőtt az, aki durván felébreszt egy álmodozó gyereket?!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belefullad

˝A magyar állam csendben nézi, ahogy felkopik a kisebb magyar gazdák álla.˝ Tovább olvasom