Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Buda Ferenc és Nánási László állami kitüntetést kapott

Kecskemét - Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken átadta a legmagasabb állami kitüntetéseket a Parlamentben. Bács-Kiskun megyéből Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, műfordító és Nánási László ügyész vehette át a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét.
Az államfő ünnepi beszédében úgy fogalmazott: a népből csakis úgy lehet nemzet, ha sokan vannak, akik egyet gondolnak és egyet akarnak, az állami kitüntetések pedig annak bizonyítékai, hogy léteznek ilyen emberek. Mint mondta, a kitüntetetteket legkevésbé sem a díjak elnyerése mozgatja, hanem a saját hivatásukban törekszenek a legtöbbre, így egyéni sikerükkel az "egész közösség kovászává" válnak. Az elismerések átadásánál jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is.

"Nem tudom, mivel érdemeltem ki ezt a díjat, hiszen az ember általában nem az elismerésekért dolgozik, hanem a munka szeretetéért, azért hogy használjon másoknak, amennyire csak lehetséges" - mondta Buda Ferenc.

Schmitt Pál köztársasági elnök (j) beszédet mond az Augusztus 20.-i, Szent István király ünnepe alkalmából rendezett állami kitüntetések átadása előtt az Országház kupolacsarnokában. MTI Fotó: Kovács
Schmitt Pál köztársasági elnök beszédet mond az Augusztus 20.-i, Szent István király ünnepe alkalmából rendezett állami kitüntetések átadása előtt az Országház kupolacsarnokában. Fotó: MTI/Kovács Attila

A Kossuth-díjas költő a kitüntetés átadását megelőzően elmondta: sajnálja, hogy nem tudja pénteken átvenni az elismerést, amelyet önálló szellemiségű és poétikájú, nagy hatású, erkölcsi tartást, helytállást kifejező költészetéért és új területeket meghódító műfordítói munkássága, életműve elismeréseként kapott.

Állami kitüntetéseket adott át augusztus 20-a alkalmából a köztársasági elnök nevében Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A Bács megyei díjazottak névsora: Lovagkeresztet vehetett át: Dr. Tápai Piroska, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság bírája.

Arany Érdemkeresztet vehetett át: Dalos István, az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek Kecskeméti Intézete volt igazgatója.

Ezüst Érdemkeresztet kapott: Abóczki Béláné, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság volt irodavezetője, Viziné Koboz Magdolna, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság főosztályvezető- helyettese.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2011. augusztus 20. 10:32
    „#1.deszkás: a válasz: a szerénység az ami fontosabb, és ez nagyon sok emberből hiányzik, sajnos, vagy a mi még távol tarthatja a kitüntetettet a személyes átvételtől egy sajnálatos betegség!”
  • 1. deszkás 2011. augusztus 20. 08:40
    „Mi az ami fontosabb?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két keréken az ezeréves határtól Budapestig

Közel kétszáz kerékpáros érkezett Kecskemét főterére pénteken délután. A Határon – Túra 2011 résztvevői augusztus 13-án indultak Gyimesbükkről, az Ezeréves határról. Tovább olvasom