Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Kecskeméti filmes az amerikai álomgyárban

Kecskemét - Sokak szeme felcsillan, ha meghallják a szót: Hollywood. A kecskeméti származású producer és filmrendező, Engert Péter is szerencsét próbált az Álomgyárban.
Engert Péter 13 éve, 1998-ban utazott ki az Egyesült Államokba azzal a céllal, hogy valóra váltsa álmát: filmeket készítsen. A mozgókép varázsa még táncosként ragadta magával, amikor statisztaszerepet vállalt egy magyar filmben. – Ekkor láttam először forgatókönyvet, mindjárt tudtam, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom – árulta el a delmagyar.hu-nak a mára többfilmes rendező.

– Egyszerűbbnek tűnt a tengerentúlon szerencsét próbálni, mert Magyarországon kevés lehetőség adódott elindulni a filmes szakmában. Ugyanakkor az Államokban is csak annyi sansza van az embernek, amennyit kiharcol magának – magyarázta mosolyogva. – Mindenért meg kell küzdeni a tengerentúlon is. Nekem is be kellett járnom a saját utamat, hogy filmeket készíthessek. Amikor kiköltöztem, egy étteremben kezdtem dolgozni mosogatófiúként, mivel angolul sem tudtam – mesélt a kezdetekről.

Engert Péter is szerencsét próbált az Álomgyárban.
Engert Péter is szerencsét próbált az Álomgyárban.

Péter filmezéssel kapcsolatos könyveken keresztül tanulta meg a nyelvet, szabadidejében ezeket fordította, és az étteremben is egyre jobban fizető állást kapott, végül pincérként alkalmazták. – Egy visszajáró vendég, Daniel Popa fordította meg a sorsom, aki anyagi támogatást nyújtott egy filmes ötletemhez. Így készülhetett el az első játékfilmem, a Könnyek Völgye – vallott a rendező.

Ezután új ajtók nyíltak meg az akkor még kezdő filmes előtt. Sorra érkeztek filmjei, legutóbbi, a Rossz embert szeretni (Loving The Bad Man) érdekessége, hogy bár még zajlanak az utómunkálatai, a film már így is bezsebelt egy díjat. – Az embert általában a legfrissebb filmjéről ítélik meg, a producerek mindig azt kérdezik, milyen volt a legutóbbi filmje fogadtatása. Ezért is fontos annyira, hogy a Rossz embert szeretni-ért megkaptam a mexikói Arany Pálmát.


Loving The Bad Man - Official Movie Trailer

– Óriási a konkurencia Amerikában, így nehéz csak a filmezésből megélni. A családomat viszont el kell tartani, így ha elfogy a pénz, a mai napig visszajárok az étterembe dolgozni – árulta el a producer, aki közel 10 év után látogatott haza, Kecskemétre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárvédelmi konferencia Kiskunhalason

Polgárvédelmi alapképzés került levezetésre a Kiskunhalason a Kiskunhalasi Polgári Védelmi… Tovább olvasom