Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Nagy sikere volt Talmáéknak Kecskeméten

Remek hangulatban telt az immár negyedik alkalommal megrendezett Talmácsi nap, amelynek fő támogatója az idei évben is a Honda volt.
A világbajnok magyar motoros szokásához híven ezzel a hangulatos, programokban gazdag rendezvénnyel köszönte meg a szurkolók szeretetét és biztatását, amelyre az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagyon sokan voltak kíváncsiak. Az egész napos ingyenes eseményen a gyerekek és felnőttek egyaránt találhattak számukra megfelelő szórakozást, hiszen a programkínálat igen színes volt. Állandó programként Honda járműveket, valamint különféle versenyautókat, a SpaTrend által kiállított jakuzzit és kerti bútorokat lehetett megcsodálni. A vállalkozó kedvűek próbára tehették magukat a Gimkana robogós ügyességi pályán, vagy a Safety-Hungary vezetéstechnikai pályáján juthattak hasznos információkhoz. A gyermekeket az Élet Úton program közlekedésbiztonsági pályája, a Talmácsi motoros mobil pálya, retro Moszkvicsok, sangara ugráló kecskék várták és találkozhattak Tóbiással és Balambérrel, a két kedves kis kutyakölyökkel, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság megbízásából készült hangoskönyv két főszereplőjével.

Talmácsi Gáborék remek napot töltöttek Kecskeméten.
Talmácsi Gáborék remek napot töltöttek Kecskeméten.

A pályán kívüli események mellett természetesen a pályán is folyamatosak voltak a történések. A nagyközönség több közismert személyt is láthatott gokartozni különböző kategóriákban, mint például a női mezőnyben Trokán Nórit, Bús Edinát, Kis Viktóriát, Budaházi Nórát, a férfiak mezőnyében Besenyei Pétert, Badár Sándort, Badár Tamást, Annoni Giannit, Győrfi Alent, Kispataki Viktort és a profik mezőnyében Herczig Norbit, Kiss Pál Tamást, Luca Marconit, Johann Zarcót, Milos Cihakot (Prorace Team csapatfőnöke), Maricsek Miklóst, Istovics Gergőt, Kovács Antalt, Bibliák Istvánt és persze Talmácsi Gábort.

A jó hangulatról a sztárvendégek mellett a két „ringspeaker", Gróf Miklós és az Eurosport szakkommentátora, Magyar Bence is gondoskodott.

A nap folyamán Dobor Sankó elképesztő motoros triál bemutatókkal kápráztatta el a nézőket, míg Herczeg Balázs, alias Mókus fergeteges stunt show-jával nyűgözte le a közönséget. A Brazil Kulturális Központ csinos táncos lányai is kitettek magukért. Már önmagában az öltözetük is vonzotta a tekinteteket, de az előadott táncukat is elismerően kísérték figyelemmel, sőt az utolsó műsoruk többeket is táncolásra inspirált.

A látványt és hangulatot Szőke Ákos driftbemutatója fokozta tovább, csak úgy mint a Maricsek Racing Team rally showja is ezt a célt volt hivatott elősegíteni. Sőt a Maricsek csapat még arra is vállalkozott, hogy néhány jelentkezőt extra élményként megautóztassanak.

A nap két fő programja Talmácsi Gábor ralicsapatának, a Maricsek Racing Teamnek a bemutatása, valamint a délután folyamán az SBK Supersport-csapatának, a Prorace Teamnek a bemutatása volt. Amikor világbajnok motorosunk vébés motorjával felment a pályára, elhalkult a zene és minden szem rá szegeződött. Az óriási csöndben Talmáé és motorjáé volt a főszerep. Vébés motorjának a hangja betöltötte az egész pályát és igazi verseny hangulatot teremtett.

A közönség szórakoztatásaként és az élmény fokozásaként több alkalommal volt bérgokartozási lehetőség a pályán, illetve a saját motorral érkező nézők is pályamotorozhattak egyet.

A felnőttek mellett a Talmácsi Motorsport növendékei is megcsillogtatták tehetségüket, akik teljesítményük alapján kivívták a jelenlévők maximális tiszteletét. 5 fiatal tehetség idén is kiválasztásra került a tavalyi évben útnak indított Jövő motorosai tehetségkutató program keretén belül, akik egy ingyenes alapképzést nyertek a Talmácsi Motorsport jóvoltából a hernádi Talmácsi-ringen, valamint hazavihették a TESCO által felajánlott óriási ajándékkosarakat, melyeket Pálfalvi Márta, a TESCO-Global Áruházak Zrt. sajtófőnöke adott át. Három gyerkőc külön díjban részesült, Merilló Kávé ajándékcsomagot kaptak.

És voltak olyanok, akik egy életre szóló élménnyel gazdagodtak. Badár Tamás és Tóbiás Réka - utóbbi a Gong Rádió nyereményjáték nyerteseként - felülhetett utasként Talmácsi Gábor mögé egy élménykörre. Illetve további 5 szerencsés Talma mellett a jobb egyben próbálhatta ki, hogy milyen is egy navigátor élete a rallyautóban.

A Honda-Talmácsi nap célja az volt: hogy mindenki érezze jól magát! A nap végén, elnézve a mosolygós arcokat, elmondható, hogy sikerült ismét olyat nyújtani az embereknek, amely által újabb élményekkel gazdagodhattak.

Talmácsi Gábor az elkövetkező napokat felkészüléssel tölti, hiszen két hét múlva a moszkvai versennyel folytatódik az idei SBK-világbajnokság, ahol szeretné növelni vébépontjainak számát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felakasztotta magát a volt barátnőjét és párját felgyújtó férfi

Kecskemét - Utolsó leheletével árulta el az életéért harcoló orvosnak Cs. Sándor, hogy ki akarta… Tovább olvasom