Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Virágot akart lopni, rablás lett belőle - aztán mehet a börtönbe - fotó

Több virágot is elvitt egy kecskeméti társasházból, fellökött két idős lakót a gyanúsított. Elfogása után további 4 bűncselekménnyel is megvádolták.
2018 áprilisában egy ismeretlen megjelent egy kecskeméti társasházban. A rendelkezésre álló adatok szerint a lépcsőházból eltulajdonított három cserepes növényt közel 20 ezer forint értékben. Az egyik lakás tulajdonosa a férfit meglátta, és felszólította, hogy hagyja ott a virágokat és távozzon. Az ismeretlen a felszólításnak nem tett eleget, az idős embert könyökével félrelökte, és a növényekkel együtt menekült. A sértett utána ment, a tettes ekkor megpróbálta megütni - miközben fenyegette -, aminek hatására áldozata hagyta őt távozni.

A növények eltulajdonítását egy nő is észlelte, aki a lépcsőház bejárati ajtajánál próbálta feltartóztatni a tettest. A férfi őt is ellökte, aki az erőfölény miatt nem ellenkezett tovább, így az ismeretlen a virágokkal együtt elmenekült.
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Az igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján az asszony és az idős férfi – a dulakodás eredményeként – könnyű sérülést szenvedett.

A kecskeméti rendőrök rövid időn belül beazonosították, és még aznap elfogták R. Bélát, akit kihallgatását követően rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek.

A nyomozók a férfit további négy bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítják. Kiderült, hogy a gyanúsított a rablást megelőzően ugyanabból a lépcsőházból még aznap másik két lakó virágát is eltulajdonította. Ugyanekkor egy másik közeli társasház folyosójáról használati cikkeket lopott, és a tárolóból is megpróbált értékeket magával vinni.

A helyi gyanúsított ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronzkori és Árpád-kori leleteket találtak a régészek Baja határában - Fotók

Bronzkori és Árpád-kori leleteket találtak a régészek Baja határában - Fotók
Bronzkori telepnyomokat, valamint Árpád-kori bogrács- és fazéktöredékeket, egy kemence omladékait és… Tovább olvasom