Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

32 fiú halt meg idén Afrikában a hagyományos beavatási szertartásokon

A halálesetek és a fertőzések többsége a megfelelő higiéniai elővigyázatosság nélkül elvégzett körülmetélések következménye.
Harminckét fiú halt meg és több mint 150 került kórházba idén az egyes dél-afrikai etnikumok körében szokásos beavatási szertartások miatt – közölte kedden a kormány.

A halálesetek és a fertőzések többsége a megfelelő higiéniai elővigyázatosság nélkül elvégzett körülmetélések következménye – közölte Sifiso Ngcobo, a hagyományügyi minisztérium szóvivője.

A többi fiú erőszakos cselekmények, kiszáradás, illetve rossz higiéniai körülmények következtében halt meg – tette hozzá a szóvivő.

A legtöbb haláleset (27) és sérülés idén is Kelet-Fokföld tartományban, Nelson Mandela szülőföldjén történt, ahol ezek a rítusok a térségben többségben élők xhoszák kultúrájának alapelemei.

A körülmetélést azután hajtják végre, hogy a fiúk két-négy hétre visszavonulnak a bozótba, ahol különböző hagyományos és titkos próbáknak, vetik alá őket, amelyeken férfivá váláshoz szükséges ellenálló képességükről és szívósságukról kell tanúbizonyságot adniuk.

A szertartások közben elhunytak magas száma miatt évek óta aggódó kormány már 150 engedély nélkül működő beavató iskolát záratott be. A családokat arra biztatják, hogy indítsanak eljárást a pénzért beavatást végző sarlatánok ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növelte szlovákiai gázimportját Ukrajna

A pénzhiánnyal küzdő Ukrajna jelenleg alapvetően Szlovákiától vásárol földgázt. Tovább olvasom