Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

A görögök kétharmada szerint országuk rossz úton jár

A görögök többsége szerint a kormány nem képes a csőd szélén táncoló ország megmentésére.
A görögöknek csak kevesebb mint egynegyede véli úgy, hogy hazájukban a dolgok jó irányban haladnak, kétharmaduk ezzel szemben azt gondolja, hogy az ország rossz úton jár - derült ki a legfrissebb közvélemény-kutatásból.

A felmérésből kitűnt, hogy a görögök többsége - 51 százaléka - szerint a kormány nem képes a csőd szélén táncoló ország megmentésére.

A június 17-i választások óta végzett első ilyen jellegű közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 47 százaléka gondolja úgy, hogy Antonisz Szamarasz konzervatív kormányfő vezetésével kilábalnak a válságból.

A Rheinische Post német lap pénteki online kiadása német kormányforrásokra hivatkozva arról ad hírt, hogy az Európai Bizottság, a Valutaalap és az Európai Központi Bank (trojka) közös jelentése szerint Athén a mintegy 300 takarékossági intézkedés közül 210-et nem teljesített. A lap szerint Angela Merkel német kancellár nem hajlandó elébe menni a görög kéréseknek, hogy ütemezzék át a görög reformtervet és adjanak Athénnak legalább két év haladékot a megszorításokkal járó változtatások végrehajtására. Ezekkel összesen 11,5 milliárd eurót takarítanának meg.

Görögországnak augusztusban és szeptemberben 12,5 milliárd euróra lesz szüksége, amelynek kifizetése a trojka véleményétől függ. Athén két esztendeje nem tud a nemzetközi pénzpiacokról új hitelhez jutni. Az ország gazdasági és pénzügyi helyzete a második világháború óta nem állt olyan rosszul, mint napjainkban. A munkanélküliség 20 százalék körül van.

Olvasóink írták

 • 1. Együgyű 2012. július 13. 18:38
  „,,A görögök kétharmada szerint országuk rossz úton jár"
  Talán a magyarok kétharmada is ezt mondja már?
  Akkor a Lengyel-Magyar barátság jegyében jöhet a Görög-Magyar is? Az utóbbi másért, mint az előző?
  Más véleménye mindenkinek lehet a demokrácia jegyében.
  OFF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kannibál szekta tagjait tartóztatták le Pápua-Új-Guineában

Hét állítólagos boszorkánydoktor megöléséért és részbeni elfogyasztásáért tartóztatták le egy boszorkányvadász kannibál szekta 29 tagját Pápua-Új-Guineában. Tovább olvasom