Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Bűnösnek találták a charlottesville-i neonáci gázolót

A 21 éves férfi tavaly halálra gázolt egy tüntetőt a városban történt zavargások idején.
Szándékos emberölés és további kilenc bűncselekmény vádjában bűnösnek találta a Virginia állambeli Charlottesville egyik bírósága azt a 21 éves férfit, aki tavaly halálra gázolt egy tüntetőt a városban történt zavargások idején.

2017 augusztusában Charlottesville-ben demonstrációt szerveztek Robert Lee tábornok szobrának elmozdítása ellen. Lee tábornok az amerikai polgárháborúban (1860-1865) a déli csapatok parancsnoka volt, és a város vezetői úgy vélték, hogy nem a város szívében lévő parkban volna a helye a szobornak. A szobor mellett békésen tüntetők közé fehér felsőbbrendűséget és fajgyűlöletet hirdetők vegyültek - jó részük más államból érkezett -, és a demonstráció véres összecsapásokba fulladt. Egy magát nyíltan neonácinak hirdető - szintén nem virginiai - férfi, James Fields autójával szándékosan az ellentüntetők közé hajtott, megölt egy 32 éves nőt, és megsebesített 19 további embert.

Egy rendbeli szándékos emberölésben, nyolc rendbeli szándékos testi sértésben, és cserbenhagyásos gázolásban találta őt bűnösnek az esküdtszék. Akár életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélhetik. A büntetési tételt a jövő héten hirdetik ki.

Fields ellen folyamatban van egy másik eljárás is egy szövetségi bíróságon, amelyben gyűlölet-bűncselekményekkel vádolják, és ezekért halálra is ítélhetik. Fields mindkét büntetőperben ártatlannak vallja magát minden vádpontban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalással vádolják a Huawei letartóztatott globális pénzügyi igazgatóját

Csalással vádolják a Huawei letartóztatott globális pénzügyi igazgatóját
Meng Van-csou a gyanú szerint kijátszotta az Irán ellen bevezetett amerikai és európai uniós… Tovább olvasom