Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A feladatok érdeklik Makó új alpolgármesterét

Nem a pénz, hanem a feladatok érdeklik Marosvári Attilát (képünkön), Makó új alpolgármesterét. Hozzátartozik majd a területfejlesztés, az oktatás és a kultúra területe, és ha kell, helyettesíteni fogja Buzás Péter polgármestert, akinek több feladatot ad az országgyűlési képviselői munka.
– Nem a pénz, hanem a feladat érdekel – mondta lapunknak Marosvári Attila, Makó új alpolgármestere arra a városi szóbeszédre reagálva, mely szerint azért kellett neki az alpolgármesteri megbízatás, mert miután nem választották meg újra a megyei közgyűlés alelnökévé, jövedelme egyszerű megyei képviselőként szerényebb lett, mint az előző két ciklusban volt. A történész-muzeológus végzettségű politikus – aki állását csak felfüggesztette a megyei múzeumnál – elmondta: mivel már nem alelnök, azaz több a szabad kapacitása, megtehette volna, hogy emellett és a makói önkormányzati képviselőség mellett visszamegy a múzeumba, és akkor nagyjából ugyanannyit keresne, mint most főállású alpolgármesterként (mint megírtuk, ezért havi bruttó 472 ezer forintot kap). Ehelyett viszont azt választotta, hogy inkább a város érdekében igyekszik kamatoztatni tapasztalatait.

Marosvári Attila egyébként egyszer, 1994 és 98 között már volt alpolgármestere a városnak, sőt 98-ban is megválasztotta az akkori testület – akkor azonban tisztségéről nyomban lemondott, hiszen megyei alelnökké választották, és ez a két poszt összeférhetetlen. Így aztán joggal mondja: visszatért régi munkájához. Egyébként a megyei közgyűlésben is ott marad, és nem is csak képviselőként: tanácsnokként a külkapcsolatokkal foglalkozik.

Mint korábban megírtuk, Makónak Marosvári megválasztása előtt két, társadalmi megbízatású alpolgármestere volt: az MSZP-s Varga Zoltán és a PSZM-es Siket István személyében. Utóbbi mondott le azért, mert Marosvári Attilát jelölte a helyére szervezetük. A lemondással kapcsolatban az új alpolgármester tulajdonképpen ugyanazt mondta, amit a távozó nyilatkozott lapunknak: megbeszélték a dolgot, közös, felelősségteljes döntést hoztak, és kettejük között továbbra sincs személyes konfliktus a történtek miatt.

És hogy mik azok a feladatok, amik Marosvári Attila számára kihívást jelentenek? Operatív munkát végző alpolgármesterként fog dolgozni, és mindenekelőtt a területfejlesztéssel, azaz a beruházási forrásszerzéssel, az oktatással és a kultúrával foglalkozik – ugyanakkor általános helyettese is lesz Buzás Péter polgármesternek, akinek parlamenti képviselőként sokkal több most az elfoglaltsága, mint korábban bármikor.
Meg kell duplázni a lobbimunka erejét – mondja. Mivel a mezőgazdaság egyre kevésbé kitörési pontja a városnak és térségének, olyan lehetőségekre kell odafigyelni, mint például a további gazdasági pezsgést hozó fürdőfejlesztés vagy a földgázberuházás. Arra is, hogy ha megépül az M43-as, a befektetők ne száguldjanak át rajta a határ túloldalára; meg kell teremteni Makó vonzerejét – mondta Marosvári Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megerősítették a pitvarosi sváb házat

Már a tetőt cserepezik a pitvarosi sváb házon: befejeződött a vitatott műemlék felújításának első… Tovább olvasom