Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A makóiak túrával is emlékeznek Bartókra és Révaira

Bartók Béla születésének 126. és Révai Miklós halálának 200. évfordulójára emlékezik a határon túli szülőváros, Nagyszentmiklós. A rendezvényre, mint minden évben, ezúttal is várnak makói vendégeket – a természetjárók kerékpáros túrát is szerveznek.
A Maros völgyében sok híres magyar tudós és művész látta meg a napvilágot, köztük olyan kiválóságok is, mint a világhírű zeneszerző, Bartók Béla, és a nyelvtudományi munkásságáról ismert Révai Miklós. Szülővárosukban, a Makótól alig harminc kilométerre lévő Nagyszentmiklóson szombaton emlékünnepséget rendez tiszteletükre a helyi Pro Bartók Társaság és a Révai Miklós Egyesület.

A kettős évfordulón különösen gazdag programmal várják a szervezők az érdeklődőket, amelyek között mindig vannak makói és környékbeli művészetbarátok és közéleti személyiségek is.


Indulás: szombaton

A kerékpárosok szombaton reggel 6 óra 45 perckor gyülekeznek a Hagymaszobornál. Az egyénileg utazó autósokkal a csoport Nagyszentmiklóson, a Bartók-szobor előtt találkozik 8 óra 45 perckor. Aki csatlakozni szeretne a rendezvényre látogató makóiakhoz, a természetjárók vezetőjétől, Mendei Árpádtól juthat bővebb információkhoz a 20/337-8421-es telefonszámon. 


V. M.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy ambrózfalvi kártyacsaták

Ultiversenyt rendeztek a hét végén Ambrózfalván – nem túlzás azt mondani, a falu a megye… Tovább olvasom