Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Elutalták a vételárat, nem kapták meg a terméket: interneten csapta be vevőit egy makói férfi

A 22 éves férfi különböző műszaki cikkeket, karórákat, kerékpárokat és játékokat hirdetett az interneten. Vevői semmit sem kaptak a pénzükért. Fogadják meg a rendőrség jó tanácsait!

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 22 éves férfi 2017 februárja és márciusa között különböző műszaki cikkeket, karórákat, kerékpárokat és játékokat hirdetett az interneten. A hirdetésekre jelentkezőket rábírta, hogy előre utalják el a megvásárolni kívánt termékek árát, azonban a pénzükért nem kaptak semmit.

A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosítottak egy makói férfit, akit az eljárás során 82 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozás során kiderült, hogy M. Attila sok esetben olyan tárgyakat is árult, amelyekkel nem is rendelkezett és így körülbelül 2,4 millió forint kárt okozott a sértetteknek.

A Kaposvári Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek - írta a police.hu.
 

Jó tanácsok a rendőrségtől

- Amennyiben magánszemélytől kívánnak vásárolni, kérjenek bővebb tájékoztatást a termékről, az átvétel, a postázás, valamint a biztonságos fizetés lehetőségeiről! 
- Minden esetben kérjenek olyan képeket, amelyeket az eladó készített! 
- Kérjék el az eladó adatait, majd vegyék fel vele a kapcsolatot és hívják fel telefonon is! Vessék fel a személyes átvétel lehetőségét is! Amennyiben az eladó ezt elutasítja, úgy a személy hitelessége megkérdőjelezhető.
- Idegen személyeknek soha ne utaljanak, vagy küldjenek előre pénzt! Használják az utánvétes postázást!
- Az adásvételről folytatott beszélgetéseket, a telefonszámokat, email címeket, internetes adatokat mindig mentsék le, őrizzék meg! 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentpéteri Csilla zenéje ihlette az alkotásokat - kiállítás és dvd lesz belőlük

Szentpéteri Csilla zenéje ihlette az alkotásokat - kiállítás és dvd lesz belőlük
Több mint félezer diák ragadott ecsetet és ceruzát, hogy a makói születésű zongoraművész, Szentpéteri Csilla zenéire alkossanak. Tovább olvasom