Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Fedett lesz a makói piac fele

Fedett lesz a makói piac fele
Makó - A makói piac több mint 9000 négyzetméteres területének a fele lesz fedett, azaz négyszer annyi, mint jelenleg - hangzott el azon a sajtótájékoztatón hétfőn, amelyen bemutatták a felújítás-bővítés látványterveit.
Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, jelenleg 306 pad és 575 elárusítóhely van a Deák Ferenc utcai területen, a nagyobb piacos napokon több ezres a vásárlói létszám. A jelenlegi helyen egyébként a 60-as évek óta működik, és a mostani, mára elavult fedett részt a 90-es években alakították ki. Kovács Sándor önkormányzati képviselő, aki ebben az időben a piac főnöke is volt, illetve Nagy Nándor, az üzemeltető városgazdálkodási nkft. igazgatója is azt mondta: a fedőszerkezet elavult, tönkrement.
 

A város most 250 milliós pályázatot nyújtott be a felújításra, bővítésre, amihez önerőre nincs szükség. A pályázat elbírálása július végére várható. Ha a közbeszerzési eljárás sikeres lesz, a munka ősszel indul. A felújítást szakaszosan tervezik, a komolyabb munkákat a téli időszakra, a befejezés pedig jövő januárra várható. A beruházás nemcsak nagyobb fedett területet hoz majd, de nagyobb zöldövezetet, új hangosítást, wifielérést és térfigyelő kamerarendszert is. A polgármester azt is elmondta: az önkormányzat nem tervezi a fejlesztés kapcsán a jelenlegi bérleti díjak emelését.

Később csarnokká lehet majd bővíteni a látványterven látható épületegyüttest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petra és Deni világot hódít

Petra és Deni világot hódít
Ismét világversenyére készül egy tinédzser korú makói-szegedi táncpáros, Balla Petra és Szalai Dénes, akik már egy évtizede koptatják a táncparkettet. Tovább olvasom