Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Fejlesztések a makói ipari parkban

Bár a működéshez szükséges közműveket még tavaly kiépítették a makói ipari parkban, további különleges szolgáltatásokkal még vonzóbbá tennék a betelepülni vágyók számára az inkubátorházat. A területen idén jelentős fejlesztéseket vállalt az Agrologik és a Dancsi és Társa Kft. is.
Makó és a környező 16 település közös erőfeszítésének eredményeként a közműveket sikerült tavaly kiépíteni a város ipari parkjában – a pályázati források elnyeréséhez szükséges önerőt közösen adták össze. Ennek köszönhető, hogy idén két betelepülő is jelentős fejlesztésekbe kezd a területen, tudtuk meg Kristóf Gabriellától, a Makó és Térsége Fejlesztési Kht. ügyvezetőjétől.

Az Agrologik Plusz Kft. tavasszal egy 3200 négyzetméteres útfejlesztés mellett egy egyterű zöldségraktárt épít a Makótól északra fekvő területen. Az 1300 négyzetméteres raktárhoz iroda, valamint szociális épület is csatlakozik majd. Öt hűtőtermet speciálisan hagymatárolási céllal alakítanak majd ki itt. A beruházás hozzávetőlegesen 300 millió forintjába kerül a vállalkozásnak – ehhez a saját erő mellett a GVOP-programjától is várnak anyagi segítséget.

A jövő évig vállalta egy autójavító műhely, egy autómosó, több raktár, pihenő- és parkolóhely, valamint irodák létrehozását a Dancsi és Társa Kft., a beruházás várhatóan szintén ebben az esztendőben kezdődik meg.
– Szeretnénk, ha inkubátorházunk még vonzóbbá válna a mikro- és kisvállalkozások számára, hiszen a jelenlegi hat bérlő mellett még legalább ugyanennyi jelentkező számára tudunk munkaterületet vagy helyiséget biztosítani – fogalmazott Kristóf Gabriella. Ezért egy komplex szolgáltatási csomagot kínálnak minden beköltözőnek, ennek megfelelően a cégek számára vállalják a pályázatfigyelést, valamint a tenderek anyagának megírását, gondozását. A park infrastruktúrájának további bővítését is tervezik, ám ez az elnyert pályázati forrásoktól függ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

143 milliós makói fák

Összesen több mint száznegyvenmillió forintot érnek Makó védett fái. A város döntése alapján ezek… Tovább olvasom