Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Gasztrosarok a pitvarosi magtárban

Pitvaros önkormányzata szeretné, ha a település régi, hagyományos épületei 2016-ra megszépülnének. Jövőre lesz 200 éves a falu.
Pitvaroson a tájház mellett található egy régi magtár. A 90-es években került magánkézbe. Tulajdonosa le akarta bontatni, hogy a területre új házat építsen, de az akkori képviselő-testület a régi épületet helyi védelem alá vonta. Az önkormányzat 2014-ben megvásárolta az ingatlant.

– Állagmegóvás céljából, önerőből, kívülről felújítottuk a magtárt. A következő lépésben a tetőszerkezetre szeretnénk sort keríteni, majd az épületbelsőre is. A jövőbeni tervünk az, hogy egy kis gasztrosarok váljon a magtárból, az udvarán szalonnasütővel és kültéri kemencével – mondta Radó Tibor polgármester.

A településen több régi épület is magánkézben van. Az önkormányzat arra szeretné ösztönözni a különböző rendeltetésű építmények tulajdonosait, hogy a település alapításának 200. évfordulójára, a lehetőségek függvényében szépítsék meg a Pitvaros múltjához tartozó régi ingatlanokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a bűzpanasz Makón

Csökkentek a lakossági panaszok a Givaudan makói gyárának környékéről terjengő szagokkal kapcsolatban - tájékoztatta lapunkat az önkormányzat. Tovább olvasom