Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Három éve üres a makói Korona étterme - a város legelegánsabb, legendás vendéglője volt

Egykor zenés étteremként működött, ma már csak testületi üléseket, lakossági fórumokat tartanak benne, pedig a makói belváros legszebb étterme volt. Három éve zárt be a vendéglő a Koronában.
Jelenleg folyik az egyeztetés a Korona alsó szintjének hasznosítására – mindössze ezt a szűkszavú információt kaptuk a városházáról, amikor arról érdeklődtünk, sikerült-e már új bérlőt találni a Korona éttermi részére. Mint annak idején megírtuk, a város legelegánsabb vendéglője éppen három évvel ezelőtt, egyik napról a másikra zárt be; addigi bérlője nem hosszabbított szerződést, és jelentős összegű hátralékot felhalmozva távozott.
 
A Korona zárva, függönyei behúzva. Fotó: Szabó Imre

A Széchenyi téren található, műemléki védelem alatt álló, eklektikus stílusú, több mint 150 éves Korona emeleti részén valaha szálloda működött, most irodák. Hotelként 1992-ben zárt be; a város önkormányzata rá két évre megvette, majd 2005-ben felújította közel egymilliárdos költségvetéssel. A konyhával együtt 826 négyzetméteres éttermi résznek azóta több gazdája volt – jóformán mindegyik arra panaszkodott, hogy ez az emeleti szállodai rész nélkül nem üzemeltethető gazdaságosan.

A három évvel ezelőtti bezárást követően az önkormányzat ugyan többször meghirdette az éttermet, komoly érdeklődő azonban nem jelentkezett. Két évvel ezelőtt, nyáron az épület egy részében a város egyik cége fagyizót üzemeltetett, ezt leszámítva azonban manapság csak alkalmi rendezvényeknek ad otthont, illetve lakossági fórumok helyszínéül szolgál, és itt tartják a testületi üléseket is a városházi díszterem felújításáig. Három év alatt mindenesetre több étkezde, vendéglő nyílt a belvárosban.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színjátszók új évada Makón

Színjátszók új évada Makón
Az első évad sikere után hamarosan egy újabb Rejtő-darabbal áll elő a makói amatőr színtársulat. Tovább olvasom