Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Hastáncosnő vezet vendéglőt Apátfalván

Makó - Hastánccsoportot és vendéglőt is vezet Apátfalván Zölleiné Takács Anna. Reményei szerint a két dolog előbb-utóbb találkozik, mert a Black Bull Pubot kerthelyiséggel is szeretnék bővíteni – ott pedig akár fel is léphet a csinos hölgyek csapata.
Hét éve kezdett hastáncot tanulni, ma pedig már az apátfalvi klub vezetője Zölleiné Takács Anna, aki egyben egy újonnan nyílt Black Bull Pub főnöke is egyben. Tizennyolc éve kereskedik, a 43-as melletti vendéglő megnyitásával elsősorban nem is a saját, hanem férje régi vágya vált valóra. Egyrészt épp miatta kapta a hely hangzatos nevét, hiszen Anikó párja a Bika jegyében született, másrészt viszont azért, mert régen errefelé éltek szürkemarhacsordák. Még az is eszükbe jutott, hogy az étlapra, illetve a honlapra feltegyék Juhász Gyula A fekete bika című versét. Két hónapja nyitottak, és már vannak visszatérő vendégeik – még Makóról is.

És hogy mi a közös a vendéglátásban és a hastáncban? Például az, hogy mindkettő az emberek szórakoztatását szolgálja.

Zölleiné Takács Anna egy fellépésen. A szerző felvételei
Zölleiné Takács Anna egy fellépésen.
A szerző felvételei

A tánc persze sokkal régebb óta szenvedélye Zölleinének, már lánykorában is érezte a ritmust. Ami pedig a hastáncot illeti, egy törökországi útja során látta, és egyből tudta, ez az, amivel foglalkozni szeretne. Sokáig azonban nem volt hol tanulnia. Végül Szegeden talált egy helyet, később viszont – miután sokan unszolták, hogy ne kelljen ezért Szegedre járni – megalapította saját csoportját a faluban. És láss csodát: nemcsak az étteremről derült ki, hogy érdekli az embereket, de a három éve alakult táncklubról is. Ma kilenc felnőtt és kilenc gyerek jár a foglalkozásokra hetente kétszer.

A vendéglővel férje álma vált valóra.
A vendéglővel férje álma vált valóra.

Zölleiné Takács Anna maga találja ki még a koreográfiákat is, és nagyon büszke rá, hogy országos harmadik helyezett tanítványa is van már – amúgy főleg falunapokon lépnek fel. Most abban bízik, hogy a két dolog, amellyel szívvel-lélekkel foglalkozik, hamarosan találkozik egymással. Szeretnék ugyanis kerthelyiséggel bővíteni a vendéglőt – ott pedig jó időben felléphet majd a tánccsoport is.

Olvasóink írták

 • 8. Babuka 2009. január 25. 18:01
  „Nem vitatkozni szeretnék!!!!!
  500Ft-os feles nem kommersz italból van! Szerintem egy jó minőségű whisky máshol is ennyi.
  Csak annyit mondhatok mindenki próbálja ki és akkor eldönti ki-ki hogy megfelel-e az ízlésének,pénztárcájának! Nem kell előzetesen elkönyvelni hogy drága!!!!!”
 • 7. MANDELA 2009. január 25. 15:19
  „SZÓRAKOZNI AKARSZ VAGY SPÓROLNI LACIPAPA ?HÁT A HASTÁNC MEG KICSALJA A NAGYKOBRÁT AZ ALVÓHELYÉRÖL AZ BIZTI BLACK BULLNAK HASTÁNCOSNŐ:AZ MÁR DÖFI!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. lacipapa68 2009. január 24. 15:39
  „Neked egy "feles" nem sok 500-ért?/Különben nem vagyok alkoholista./Több hasonló színvonalú helyet ismerek,de ilyen árakkal senki sem mer dolgozni...”
 • 5. Babuka 2009. január 23. 20:50
  „A cikk nagyon jó:) Végre nem csak a szokásos válságról szóló cikk,meg politkai "hirdetés" olvasható!

  Végre van vmi fellendülés a településen,mindenkinek jó hogy lett egy ilyen étterem! Szerintem egy nagyon jó hely,én nagyon szeretek oda járni! Az árak???!!! Nos,ha vki színvonaltalan büdös,koszos helyre vágyik akkor van elég másik kocsma a faluban. De nem magasak az árak,aki kíváncsi jöjjön el és nézze meg:) ÉRDEMES”
 • 4. Vadócka 2009. január 21. 15:30
  „Szerintem nagyon jó a cikk, tetszik, hogy ilyenekről is olvashatunk, hogy a szórakozásban szórakozás van ,2:1-ben . Vállalkozásnak pedig kitűnő:)
  Azt hiszem ha nem lenne olyan messze még én is eljárnék hastáncolni, hiszen erotikus és a vendégek étvágya ettől csak fokozódna :)
  Bocsi nem tudom ilyet szabad-e írni ha nem akkor lehet stornózni:D
  Vadóc:)”
 • 3. száműzött 2009. január 21. 10:48
  „Gondolom, kaphat a többi vállalkozás is, feltéve, ha azt is hastáncosnő vezeti:)!”
 • 2. lacipapa68 2009. január 20. 21:19
  „A színvonal nyilván jó,de az árak is...”
 • 1. Novatus 2009. január 20. 16:48
  „Őszintén gratulálok a vállalkozás ötletéhez és a cikkhez is!!! Ismerőseim, akik a vendéglőben jártak csak áradoztak a kajáról és a hely atmoszférájáról!!!
  Viszont lenne egy kérdésem: ez egy fizetett cikk volt???
  Ha nem, akkor a többi Makó térségi és makói kezdő vállalkozás is kaphat ilyen szintű és ilyen kiváló színvonalú beszámolót a tevékenységi köréről?
  Erre komolyan kiváncsi vagyok!
  tisztelettel: N.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kommandósok fogták el a betörőket Makón

Makó - Kommandósok közreműködésével fogtak el a rendőrök pénteken késő éjjel egy betörőbandát Makón – a csoport nem sokkal előbb Csanádalbertin fosztott ki egy áruházat. Tovább olvasom