Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Hatalmas lódarázsfészek egy földeáki padláson - segítséget kér a gyerekét egyedül nevelő anya

Veszélyes problémával keresett meg minket egy földeáki édesanya. A padlásablakon át is látszik, mekkora fészket építettek odafent a lódarazsak, de nem tudja vállalni az irtatás költségét.
Egyedül neveli négyéves kisfiát a földeáki Antal Andrea, aki komoly problémával kereste meg portálunkat. "Egy hatalmas lódarázsfészekről lenne szó - a lódarázs 4- 5 csípése halalt okozhat" - kezdte üzenetét az édesanya. Első lépésként felhívta a katasztrófavédelmet, de ők nem tudtak segíteni: rovarirtó szakemberek telefonszámát adták meg, akiket meg lehet keresni a problémával. Olvasónk sok számot végighívott, de vagy nem merik elvállalni az irtást, vagy 40-50 ezer forintos áron - ezt Andrea nem tudja kifizetni.
 

- Polyognak az utcán, bemennek a szomszédokhoz - panaszolta az édesanya, akinek nem csak a kisfia és saját maga miatt kell aggódnia: már ablakot sem mer nyitni. Úgy tudja ugyanis, ha a lódarazsak valakit megcsípnek, amelyek a padlásán laknak, őt büntetik meg.

- Nem tudunk már mit tenni - írta, hozzátéve, hogy a fészek körülbelül akkora, mint a háta. Érthető a kétségbeesés: kérdéseinkkel a katasztrófavédelemhez fordultunk.

Molnár Krisztinától, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől megtudtuk: a tűzoltóság abban tud segíteni, hogy a darázsirtó szakembert feljuttassa a nehezen elérhető fészekhez, ugyanis nincs felszerelésük a darázsirtáshoz. Olvasónknak javasolták, próbáljon az önkormányzattól segítséget kérni.

Mi pedig azt kérjük, ha valaki tud segíteni a gyermekét egyedül nevelő édesanyának - akár magánember, akár darázsirtó szakember -, jelentkezzen!

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még költöznek, de már dolgoznak is a munkatársak: elkészült az új makói levéltár - galéria

Még költöznek, de már dolgoznak is a munkatársak: elkészült az új makói levéltár - galéria
Bár az iratanyag egy része még nem került a helyére, elkészült a makói levéltár új, Petőfi parki… Tovább olvasom