Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Ismét tárgyaltak a makói kórházról

Makó - Ismét elhangzott, hogy a makói és a vásárhelyi kórház egyaránt tagkórház lesz, de hogy milyen intézménynek a tagkórháza, azt most dolgozzák ki szakértők bevonásával. A következő egyeztetésre akkor kerül sor, ha megalkották ezeket a szervezeti kereteket.
Nem sok újdonság derült ki azon a tegnapi sajtótájékoztatón, amit arról az egyeztetésről tartottak, amelyen a makói térség polgármesterei, valamint az intézményt képviselő Baráth Lajos és Kallai Árpád tárgyalt a Dél-alföldi térségi Egészségszervezési Központ igazgatójával, Mészáros Jánossal a makói kórház ügyéről. A városházi megbeszélésre azt követően került sor, hogy erre nemrégiben az egészségügyért felelős államtitkár, Szócska Miklós ígéretet tett.

Mészáros János megerősítette: a hódmezővásárhelyi és a makói intézmény integrációja jogilag december 31-éig fejeződik be. A Maros-parti városban lesz 24 órás gyermekszakellátás, a traumatológia úgynevezett 2. progresszivitási szinten, azaz a korábbinál magasabb szinten működhet. Szülni is lehet a továbbiakban is Makón – akár hajnalban vagy késő éjjel is. Buzás Péter makói polgármester azt mondta, 8 kérdésből 7-ben sikerült megegyezni – ami függőben van, az a 10 aktív reumatológiai ágy ügye. Ez kapacitásbővítést jelentene, így erről egyelőre nem időszerű tárgyalni.

Olvasóink írták

 • 6. Köfös 2012. december 09. 06:54
  „Mind1 kihez tartozik, csak ne zárják be és működjön rendesen....
  Cillit bang, egyet kell értenem veled és tört volna le a kezem mikor az xet anno a neve mellé tettem....”
 • 5. Trodnás 2012. december 08. 11:13
  „Cillit_bang ! üdvözöllek ! Äll, amit irtál. Nos akkor most már csak egy olyan intézményt kell találni a szakértöknek, ahová mindkét tagkórház tarozni fog. Te tudsz ilyet ? A gyógyászati kezelések a fürdöben [gyógymasszázs-gyógytorna-gyógyiszap kezelés]-ugye most is folynak, a reumatologia átszervezését jó gondolatnak tartom-ezt kár lenne elvetni,de ez nem rajtunk múlik.”
 • 4. Cillit_bang 2012. december 08. 10:48
  „3.
  Nem ócsárolom, csak egyszerűen nem bírom elviselni, pláne jobb oldali szavazóként!!!!Az "tette be az ajtót", amikor a fürdőbe bejött, valami nem tetszett neki (TUDJUK,HOGY MI, CSAK PONT AZ Ő ÉRDEKÉBEN NEM ECSETELEM!!) és sok-sok szem- és fültanúja volt amikor ezt kiabálta a dolgozókkal:
  "NEMSOKÁRA BEZÁR ÚGYIS EZ A FÜRDŐ ÉS MAGUK MEHETNEK AZ UTCÁRA KÖZMUNKÁRA, VAGY MUNKANÉLKÜLINEK!!"
  Hát ezért mondom mindig, hogy miért ilyen a Fidesz Makón! Budapesten még nem is sejtik, mit tesznek egyes tagjaik vidéken, ellentétben a meghirdetett munkahelyvédelmi programmal!!! SAJNOS! Ezzel az ügyet én lezárom!”
 • 3. barátfüle 2012. december 08. 09:30
  „1. Cillit_bang
  Minden alkalmat ki kell használni arra, hogy Mágorinét ócsárold? Azt mindenki tudja, hogy nem helyi képviselői szinten dőlnek el a dolgok, úgyhogy Mágoriné a kórház ügyén se javítani, se rontani nem tudott.
  Azt is tudni kell, hogy nem Kovacsicson és Baráth Lajoson múlik, hogy Makón legyen reumatológia. Ez országos leosztású. Van Kakasszék és van a klinika. Ez a döntő érv, meg a finanszírozhatóság. Sajnos a város kicsi egy osztály fenntartásához. Járóbeteg rendelés meg lesz.
  Trodnás!
  Csak kis helyi ismeret kellett volna a megjegyzésed helyére tételéhez. 1992-ben Makó nem vállalta a kórház fenntartását és lehetősége volt átadni a megyének. Így lett a makói kórház megyei. Hódmezővásárhely meg megyei jogú város volt és így nekik nem volt lehetőségük átadni a megyének a kórházat. Így maradt megyei jogú városi kórház.
  Szegedhez tartozni mit jelent? A szegedi megyei jogú város volt kórháza, az un. II.-es kórház, átadásra került az egyetemnek. Az egyetem szenátusa jól megfontolt érdekből átvette az épületet és a személyzetet. Nincs más, mint az egyetem Szegeden. Az egyetemi autonómia miatt a kormányzat nem tudja a két kórházat rendeletileg odacsatolni, csak a szenátus beleegyezésével. De miért kellene az egyetemnek két veszteséget termelő tagkórház? A hallgatók kórházi gyakorlata miatt aligha.”
 • 2. Trodnás 2012. december 07. 17:28
  „Trodnás: dr.Szócska úr makói beszédében azt mondta,hogy a makói kórház eddig megyei,míg a vásárhelyi városi státuszú.Ezért merem remélni,hogy nem lesz a makói a vásárhelyi tagkórháza ! Ha mégis fordítva lenne,annak politikai oka van.Volt már ilyenre példa-anno-amikor a Makói Gépgyárat a Hódgéphez csatolták--[s a technologiai fejlesztések ezután javarészt ott töténtek] Csak -megjegyzem-a Hódgép már sehol-a Magép még mindig dolgozik. Visszatérve a kórház ügyre: úgy hiszem a legjobb az lenne mindkét intézménynek ha Szegedhez tartozna, ha már un.""tagkórháznak"" kell lenni !”
 • 1. Cillit_bang 2012. december 07. 12:47
  „Ha jó tudom Kovacsics tárgyalt a makói kórház vezetőivel, hogy a reumatológiát átszervezik a fürdőbe, mert a gyógyászat még lehet kitörési pont! Csak Kovacsics a jegyzőasszony és csapata javaslatára "lemondott", igy ez a jó ötlet is kudarcba fulladt! Mágoriné Andrea pedig nemhogy nem tett semmit a városáért, inkább áskálódásaival rontja a helyzetet! Legalább Makóra mindig jól kialudva érkezik vissza!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végre: búcsú Lenintől és a Felszabadulástól

Királyhegyesen a Felszabadulás, a faluhoz tartozó Csikóspusztán pedig a Lenin utcától búcsúznak hamarosan. Tovább olvasom