Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Ítélet Sebastian anyjának ügyében

Egy év próbára bocsátással sújtotta a makói Zombori Krisztinát a szegedi városi bíróság azért, mert fiát nem vitte vissza a tőle válófélben lévő férjének, pedig Sebastiant Bonnban az édesapának ítélték. Az édesanya továbbra is csak ritkán léphet kapcsolatba két gyermekével, nagyon keveset tud róluk.
A makói Zombori Krisztinát kiskorú elhelyezésének kétrendbeli jogellenes megváltoztatása miatt találta bűnösnek a bíróság. A büntetőper azért indult, mert – mint annak idején megírtuk – az édesanya nem vitte vissza apjukhoz a tizenkét esztendős Sebastiant és öccsét, miután közös családi látogatásra jöttek hozzá. A kisebbik gyereket az apa ugyan néhány hét múlva hazavitte, bátyja azonban még hosszú hónapokig élt Magyarországon. Végül tavaly nyáron az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetből adták ki neki – ugyanakkor egy bonni bíróság már korábban az apának ítélte ideiglenesen. Az édesanya azért, mert nem adta át a gyerekeket, most egy év próbára bocsátást kapott.

Beváltatlan ígéretek

Mint az ügyvédtől megtudtuk, az édesanya – a Németországban élő apa korábbi ígéretei ellenére – továbbra is csak nehézkesen tud kapcsolatot tartani a fiúkkal, nagyon keveset tud róluk. Legutóbb egy hónapja beszélhetett Sebastiannal telefonon nyolc percet, ám ő továbbra sem hívhatja fel, nem kapott telefonszámot. Az ígért magyarországi téli üdülésre sem hozta el a férfi a gyerekeket.

Noha ez a lehető legenyhébb intézkedés, amiről bíróság határozhat, Zombori Krisztina ügyvédje, a hódmezővásárhelyi Erdélyi Miklós tegnap arról tájékoztatta lapunkat, hogy megfellebbezik a döntést. A fellebbezést ma délelőtt adja postára.

– Azért kérünk felmentést, mert elvi kérdésről van szó – mondta lapunknak a jogi képviselő. – Úgy gondoljuk, egy édesanya igenis jogosult ellenállni a kiadási kérelemnek, ha erre a gyermek kéri azzal a hivatkozással, hogy az apa bántalmazta. Zombori Krisztinának egyébként nem csak emiatt az ügy miatt kell bíróságra járnia: továbbra is folyik bontópere férjével és a gyermekek végleges elhelyezéséről sem született még meg a döntés. Az ítéletről és a fejleményekről az édesanyát is szerettük volna megkérdezni, ő azonban nem nyilatkozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

143 milliós makói fák

Összesen több mint száznegyvenmillió forintot érnek Makó védett fái. A város döntése alapján ezek… Tovább olvasom