Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Jól vizsgázott az elvezetőrendszer

Makó - Bár még nem készült el teljesen, az érintett makói utcákban jól vizsgázott az eső- és belvízelvezető rendszer az utóbbi napokban. A helybeliek szerint a Vertántelepen korábban előfordult, hogy a hasonló csapadékmennyiség gondot okozott.
Az utcák végén az átereszek még sokfelé hiányoznak, de a korszerű, beton mederelemek fennakadás nélkül vezetik a saras összefolyókba az esőt a makói Vertántelepen. Az eső- és belvízelvezető rendszer kora tavasszal elkezdett kiépítése még nem zárult le, de máris nagy segítséget jelent az itt élőknek.

– Korábban ha ilyen, többnapos esőzés volt, nemritkán a környező telkeken is megállt a víz, voltak olyan utcaszakaszok, ahol nem is lehetett közlekedni a sár meg a hatalmas pocsolya miatt. Most a zivatarok közben is használhatók voltak a környékbeli utcák, csak az út széle nagyon saras ott, ahol még nincs kész a munka – osztotta meg lapunkkal tapasztalatait a makói Kovács Nándorné.

A Rigó utcában már nem marad a portákon az eső. A szerző felvétele
A Rigó utcában már nem marad a portákon az eső. A szerző felvétele

Az esős időben nem dolgoznak, de kisebb fennakadásokkal folyamatosan haladnak, tudtuk meg Buzás Péter polgármestertől. Így pontosan nem tudni, mikorra fejeződik be a csatornaépítés, de a korábbiakhoz képest több változás is lesz az átadás-átvétellel kapcsolatban. Az eddigi gyakorlattól eltérően a hivatalos műszaki átadás előtt szeretnék a lakosság véleményét is kikérni. Az egyes szakaszok önkormányzati képviselői már most is megkérdezik az utcában élők véleményét – mondta a polgármester. A beruházás egyébként 200 milliós állami támogatásból, 10 százalékos önerővel készül.

Makó a „mélyben"

Az úgynevezett balti szint feletti 80 méternél alacsonyabban fekvő települések vehetik igénybe azt a támogatást, amiből a jelenlegi beruházás is megvalósulhat. Makó hazánk legmélyebben fekvő városa – ahol így különösen nagy veszélyt jelent a belvíz.

Olvasóink írták

  • 3. petyó csaba 2008. június 29. 23:00
    „csá bódi laci xD”
  • 2. Csikoo 2008. június 23. 11:54
    „Talán úgy kellett volna írnia a kedves szerkesztő kollégának, hogy "jól levizsgázott az elvezetőrendszer". Úgyanis amit műveltek a városban az minden, csak nem munka. csak egy példa: az Oroszlán utca Cucor utca találkozásánal nem éppen sikerült a szintezés, így nem tud átfolyni a víz egyik csatornából a másikba. Arról nem is beszélve, hogy a tanult mérnök kollégák olyan közel vezették az úthoz a csatornát, hogy annak széle össze-vissza töredezett.”
  • 1. jé 2008. június 20. 23:18
    „Szevasz LACI!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dévai árváknak gyűjtenek Makón

Makó - A Romániában élő árva gyerekek számára otthonokat fenntartó, Böjte Csaba atya által alapított… Tovább olvasom