Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Később döntenek a Fátyol-szoborról Makón

Makó - Makó képviselő-testülete elfogadta a város tavalyi költségvetésének zárszámadását. A képviselők vitáztak arról, támogassa-e a város a Fátyol Mihály-szobor felállítását.
Közel ötmilliárdos főösszeggel – félmilliárdos pozitív maradvány mellett – Makó önkormányzati képviselő-testülete elfogadta a város tavalyi költségvetésének zárszámadását. Buzás Péter polgármester kérésére az önkormányzat szakemberei rámutattak: a város vagyona az utóbbi években növekedett, jelenleg 25,6 milliárdosra tehető.

Palicz András makói rendőrkapitány a testület előtt beszámolt a helyi közbiztonság megszilárdítása érdekében végzett tevékenységről. Elhangzott: elszaporodóban vannak azok a bűnesetek, amikor csalók önkormányzati dolgozónak, vagy valamelyik szolgáltató munkatársának adják ki magukat, és így pénzt csalnak ki a gyanútlan, zömmel nyugdíjas makóiaktól. Buzás Péter ezzel kapcsolatban felhívta a lakosság figyelmét: egyetlen önkormányzati díjtételt sem szednek házról-házra járva, és a szolgáltatók sem kérhetnek ilyen módon pénzt. A bűnügyi mutatók alapján kiderült, hogy a város közbiztonsági helyzete az utóbbi esztendőben nem romlott, de nem is javult számottevően.

Tájékoztatta a testületet a termálfürdő utóbbi esztendejének működéséről Pőcze Lászlóné, az intézmény vezetője. Kiderült: az, hogy idén nem öntött ki a Maros, nem veszélyezteti az iszapellátást, ugyanis az utóbbi két esztendőben összesen 300 tonnányit sikerült begyűjteni. A raktárkészletből egyébként még a hazai fürdők ellátására is jut – Budapest és Kecskemét mellett Gyula termálfürdője is érdeklődött a gyógyiszap iránt. A fürdő termálkútja egyébként megfelelő mennyiségű gyógyvizet szolgáltat, és a másik kút pedig elegendő hőt szolgáltat a medencék fűtéséhez.

Az előterjesztések között vitát váltott ki a Fátyol Mihály-szobor felállításával kapcsolatos javaslat. Nagy Lajos képviselő felvetette: a lakossági kezdeményezés kapcsán az ötlet felvetői önerő összeadásával bizonyítsák, hogy szándékaik megvalósíthatóak, ezt követheti csak a városi kassza hozzájárulása. Molnár László képviselő felhívta a figyelmet a kezdeményezés pozitív hozadékaira a turizmussal kapcsolatban. A testület végül elfogadta: megvizsgálják, hogy a Fátyol-szobor belefér-e a város szoborkoncepciójába. Az ülésen két esztendőre megerősítették pozíciójában Rácz Csabát, a Makói VTV igazgatóját.

Olvasóink írták

 • 7. Nagy T. 2008. május 08. 21:38
  „Zolika az olyan áhitattal tudja nézni a tanácselnök elvtárst hogy Ő megérdemli. Legszivesebben le is sz.-ná ott az ülés közben.Marosvári és gyalázatos pártja annyi kárt csinált ebben az országban hogy én szégyelnék emberek közé menni. De hát ilyen a megélhetési politikus. Pedig anyádék nem erre tanitották a gyerekeket.”
 • 6. 4 2008. május 03. 21:06
  „Akkor most a Marosvári úr kinek az oldalán is áll.??”
 • 5. megérdemelték 2008. május 03. 12:08
  „Pontosítok.
  Marosvári 1,9 milliót, míg Zolika 500 ezret kapott.
  Miért is?
  Zolika biztos jól tanult és jó jegyet hozott, valamint a szobájában rendetrakott és beágyazott. Egy ilyen korú embertől ez jó teljesítmény.
  Marosvári meg nem szállt szembe a fővezérrel, kiszolgálta azt.
  Valamiből fizetni kell a fizetős egyetemet a gyerekeinek?”
 • 4. Mazochista 2008. május 03. 11:35
  „Fátyol Misi tényleg megérdemli!!!
  Az alpolgármesterek is a majdnem 3 /!!!!/ millát??????
  Merthogy azért ahogy néztem a közvetítést /mazohista/, kb ennyit kap a két derék talpnyaló!”
 • 3. Szabó S József 2008. május 02. 18:58
  „Vajon hány makói ember ismerte vagy tudott Pulitzer Józsefről /Neki van szobra ???/ Galamb József sem sokat tett Makóért. A tesvére Galamb Sándor kézihajtásu rokkantkocsival járta a várost, holott a testvér híres feltaláló volt. Neki is van szobra ???Fátyol Misibácsi mindkettőnél jobban megérdemli.”
 • 2. egy adózó 2008. május 02. 16:34
  „Szemetek.”
 • 1. 4 2008. május 02. 08:22
  „Ami a cikkből kimaradt.: .....és határoztak a jövedelemük emeléséről is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezrek ünnepe a Maros-parton

Makó - Ahogyan tavaly, úgy idén sem öntött ki május elsejére a Maros, a makóiak ezért a hagyományos… Tovább olvasom