Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Martonosi megnyerte Maroslelét

Bár sokakat már az indulása is meglepett, mégis meggyőző fölénnyel választották polgármesterré Maroslelén az egykori makói parlamenti képviselőt, Martonosi Györgyöt (képünkön). A falu új vezetője azt reméli, Maroslele rövidesen olyan fejlődéssel büszkélkedhet, amit a szintén fideszes Mórahalom ért el.
– Nagyon szép, otthonosan berendezett iroda, látszik rajta a gondos női kéz és az ízlés – invitál bennünket a polgármesteri dolgozószobába Maroslele frissen megválasztott polgármestere, Martonosi György.

Szavaival elődjére, Szőnyi Erzsébetre utalt, aki végül negyedik lett hat jelölt közül. Martonosi György feltűnése a mezőnyben a helyhatósági választások egyik legmeglepőbb fordulata volt Makó térségében. A tavasszal megbukott fideszes parlamenti képviselőnek ugyanis korábban nem volt személyes kötődése a faluhoz, Makón lakik – ehhez képest viszont meggyőző fölénnyel nyerte meg a választást.

Mint korábban megírtuk, az egykori honatya helybéliek felkérésére indult el a megmérettetésen – egyébként más falvakból is kapacitálták. Utólag azt mondja, természetesen nem látta, nem láthatta előre a győzelmet. A parlamenti választások alkalmával ugyan mindig jól szerepelt a községben, ez azonban egy helyhatósági választáson nem feltétlenül mérvadó. Minek köszönheti a sikert? Úgy gondolja, egyrészt a mögötte álló jó csapatnak, no meg annak, hogy az utóbbi pár hónapban a nyakába vette a falut, és a rendezvények, szórólapok mellett mindenekelőtt a személyes beszélgetésekkel kampányolt. A programját jelentős részben abból állította össze, amit ezekből leszűrt. És nyilván az is számított, hogy a falu változást akart – vélekedett.

Makó vagy Maroslele?

Martonosi György a választások éjszakáját a Fidesz makói irodáján töltötte, hiszen ő egyben a párt választókerületi elnöke, így a térség valamennyi fideszes képviselő- és polgármesterjelöltjének drukkolt. Lelei barátaival telefonon tartotta a kapcsolatot – kocsiba egyébként sem akart ülni, mert megivott két pohár pezsgőt. Jelenleg Makón él, ám szerinte ez nem hátrány: tíz perc alatt Maroslelére tud érni. Nem zárja azonban ki, hogy egyszer esetleg átköltözik a faluba.

Martonosi György úgy tervezi, az új testület jövő kedden tartja alakuló ülését. A kilenc emberből egyébként hat új; a polgármester úgy gondolja, jól együtt tud majd működni velük, többségüket már ismeri személyesen. Mit szeretne? Azt, hogy Maroslele minden tekintetben európai falu legyen.
Megerősítené például az együttműködést Földeákkal és Óföldeákkal és igyekezne a mikrotérségnek minél több pénzt elhozni az ugyancsak fideszes vezetésű megyétől, illetve a régiótól. Úgy gondolja, a három térség határán lévő falunak kiváló lehetőségei lesznek az elkövetkező esztendőkben – szeme előtt a rövid idő alatt ugyancsak nagyot fejlődött, és szintén fideszes vezetésű Mórahalom példája lebeg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzás negyedszer nyert Makón

Békésen szavaztak tegnap a makóiak, a voksolást semmi nem zavarta meg. A részvétel itt is magasabb… Tovább olvasom