Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Nem fogadták el a makói képviselők a posta tájékoztatását

Makó - Úgy döntött tegnap Makó önkormányzatának képviselő-testülete, hogy a Raiffeisen Bankkal köt szerződést 2,5 milliárdos kötvény felvételéről. A város ezt az összeget a következő évek fejlesztési céljaira használja fel, önerőként. Vitát váltott ki a fürdőberuházással kapcsolatos aláírásgyűjtés is.
Elfogadták tegnap a makói képviselők a város és a Raiffeisen Bank szerződéskötését 2,5 milliárd forintos kötvény kibocsátásáról. Buzás Péter polgármester elmondta: a város eddig mindössze 50 millió forintos beruházási hitelt jegyzett, azonban most nyílik lehetőség a következő évtizedeket meghatározó fejlesztések megkezdésére. Ehhez van szükség az önerőt biztosító hitelformára. A megjelölt összeg a szerződés aláírásától a város rendelkezésére áll, ami a konkrét felhasználásig kamatozik. Az ennek segítségével megvalósuló beruházási lehetőségek közül a polgármester az 1,75 milliárdos önerőt igénylő fürdőkoncepció mellett említette az ipari park fejlesztését, amihez 250 milliós önerőre számítanak, a fennmaradó 500 milliót pedig kamatoztatják, ebből tervezik a csatornázási projekt és a városközpont-rehabilitáció önerejének megfizetését is.

Vita alakult ki a polgármesteri beszámoló kapcsán felvetődött népszavazási kezdeményezésről. Mint azt lapunkban is megírtuk, Németh Pál aláírásgyűjtő akcióba kezdett, annak ellenére, hogy a jegyző a népszavazásra vonatkozó kérelmét elutasította. Siket István képviselő a testület előtt felvetette: szigorúan meg kell vizsgálni az akcióval kapcsolatos adatgyűjtési folyamatot. Ehhez Baranyi Sándor hozzátette: jelezte a jogellenes gyűjtést az adatvédelmi ombudsmannak, aki ígérte, megvizsgálja az ügyet. Többen is említették, hogy az akció résztvevői közölték az aláírást megtagadókkal: feljegyzik szándékukat és lakóhelyüket is. Ezt néhányan fenyegetésnek vették. Buzás Péter javasolta: a jogszerűtlenség miatt senki se nyisson ajtót a fürdőberuházással kapcsolatos aláírásgyűjtőknek. Endes Zsigmond a baloldal aggodalmait politikai hisztériakeltésnek nevezte. Orbán Imre pedig jelezte: mindez elkerülhető lett volna, ha az önkormányzat a koncepció elfogadása előtt szélesebb körben is tájékoztatta volna a lakosságot az 50 százalékos önerőfelvételről, amelynek nagyságrendjét túlzónak tartja.

Nyolc tartózkodás és négy ellenszavazat mellett a városvezetés elutasította a Magyar Posta makói szolgáltatásáról szóló tájékoztatót. Több képviselő, így Kovács Sándor is kritizálta a makói posták munkaszervezését, tárgyi és személyi feltételeit, a sorban állás időtartamát. Szóba került az épületek rossz műszaki állapota is. Rácz Tamásné kelet-magyarországi igazgató nem ígért gyökeres változtatást, de jelezte: dolgozni fognak a helyzet javításán.

További pályázókat várnak

A város fürdővezetői álláspályázatára 14 jelentkező érkezett, ám a testület döntése értelmében további jelentkezőket várnak, és a pályázatot újra meghirdették – immár augusztus 15-éig.

Olvasóink írták

 • 4. Flórcsi 2008. július 08. 16:26
  „Ma délben 2 ablak volt nyitva. Megpróbáltam a rövidebb sorba beállni, de ott közölték velem, hogy bezár az ablak menjek a másik sorba, amelyik már kanyarodott, mert az ajtón is túl ért. Én inkább az ajtót választottam, vagyis kimentem. Valóban az "igény" szerint működtetik az ablakokat!!!”
 • 3. triatlonos 2008. július 06. 20:22
  „A Nagy Posta a legkorszerűbb megoldást alkalmazza: az egyablakost! Ami az unióban még nem terjedt el teljesen, csak próbálkoznak vele. Egy ablaknál mindent, és mindenkit, de lehetőleg a reggeli csúcsban. A másik ablaknál a dolgozó hosszasan állva beszélget mobilon megtárgyalva a hétvége eseményeit. Az üres ablakok mögött egy főnök féle keresi a megoldást, keresek egy embert - úgy Sándor György mintájára. A makói ujságiró is a várakozók között, amikor javaslom neki a témát: várakozzunk türelmesen a makói postán cimmel. Ezt úgy hivják, hogy munkaszervezés, amit itt még tanulni kell. Biztos nincs ember, de miért? Valószinű, hogy a többiek a posta beszámolóját fogalmazták a Testület részére, de nem jött össze.”
 • 2. időzavaros 2008. július 06. 18:07
  „Végre egy lakosságbarát reakció!
  Megfigyeltem, hogy a sor mindig az ajtóig ér. Ha már rövidülhetne, akkor gyorsan bezárnak egy ablakot. Kivéve.....
  Ha kitelepítik a sorszámosztót. Nos akkor minden ablak nyitva van. Még az is előfordult velem, hogy másodiknak beálltam a sorba és az üres ablakból kiszólt a kedves póstás, hogy menjek át oda, ott is kiszolgálnak.
  Mostanában alig veszett el küldeményünk, ez jó.
  Ha jóba vagy a kihordóssal, akkor még be is csenget a küldeménnyel. Ehhez kell néhány emberi szó, megértés, ha hidag, ha meleg, ha eső van.
  Szerintem, a nagy postai sorbanálláson tudnának javítani. Ez már nem is olyan nehéz.
  Általában az a véleményem, hogy másnak nincs joga az én időmmel gazdálkodni.”
 • 1. Németh Pál nyugalmazott mérnök, Makó 2008. július 03. 19:48
  „Tisztelt Olvasók!

  Az engedélyem:

  http://abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=adved_kereses

  S azoknak, akik egy másik peticiót inditani szeretnének:

  Adatvédelmi Biztos Irodája
  1051 Budapest, Nádor u. 22.
  Postacím: 1387 Budapest Pf. 40
  Telefon: (+36 1) 475 7186, 475 7100 (9-15 óra között)
  Telefax: (+36 1) 269 3541
  E-mail: adatved@obh.hu


  Elintézési idő póstai úton:
  2-4 hét

  Személyesen:
  2-3 óra

  Üdvözlettel”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcezer liter török likőrt foglaltak le Nagylakon

Nagylak - Nyolcezer liternyi török likőrt foglaltak le a vámosok kedden Nagylakon. Az áru értéke… Tovább olvasom