Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Nem jött össze a tökéletes bűntény: térfigyelő kamera vette fel a virágtolvajt - megszólal a lelkiismerete?

Ferencszállás - Különösen szemtelen módon, a községháza elől, Ferencszállás központjából lopott el valaki múlt kedden este egy dekorációként elhelyezett virágkosarat. A polgármester közösségi oldalán közzétette a térfigyelő kamera által a tettes kocsijáról készült képet abban a reményben, hogy visszahozza.
– A telepített kamararendszernek köszönhetően sikerült végre azonosítani a sorozatos viráglopások egyik elkövetőjét – írja közösségi oldalán Ferencszállás polgármestere, Jani János. A bejegyzéshez fotókat is mellékelt, amelyeken jól látható, hogy a tettes egy sötét színű autóval érkezett Makó irányából, és megfordulva ugyanabba az irányba távozott.

A falu első embere lapunknak elmondta: a tolvaj múlt kedden, az esti órákban különösen szemtelen módon a községháza elől lopott el egy dekorációként elhelyezett virágkosarat az ott elhelyezett kerékpárról. A kamera mozgóképes felvételén az is látszik, hogy a tettes, aki nem azonos a kocsi vezetőjével, jó egy percig szöszmötölt, amíg a kosarat le tudta szedni a kerékpárról. Bár az okozott kár nem nagy, nagyjából 10 ezer forintos, a lopás felháborodást keltett a faluban. Olyan kreatív alkotás megrongálásáról van szó ugyanis, amit nemcsak a község lakói, de az átutazók is gyakran megcsodáltak, lefotóztak.
A térfigyelő kamera felvétele.
A térfigyelő kamera felvétele.
A lopásról készült képeket úgy tették közzé, hogy az autó rendszámát kitakarták. Jani János azt mondta, azért, mert abban bíznak, az illető anélkül is visszahozza a virágokat, hogy a rendőrséghez kellene fordulniuk. És azért tették közzé, hogy végre abbamaradjanak a lopások, a tettes így ugyanis tudhatja, nem maradhat beazonosítatlan. 

– Hamarosan teleültetjük az utcákat ékesítő virághengereket. Remélem, azokból már nem fognak eltűnni a virágok, ahogyan korábban történt – mondta a polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges látványosság Makón: 20 év alatt benőtte az akác a háztömböt

Különleges látványosság Makón: 20 év alatt benőtte az akác a háztömböt
Akácos házként is emlegetik a Makó legforgalmasabb útja mentén, a Szegedi utca 9-13. alatt álló négyemeletes háztömböt, az épülethez nőtt lilaakác után. Tovább olvasom