Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nem tetszett a vandáloknak a megújult tó

Az önkormányzat péntekre kitisztította, megszépítette Makó egyetlen köztéri dísztavát a Petőfi parkban - a vandálok már szombat reggelre teleszemetelték, sőt a környékén is rongáltak.
Megírtuk: a közelmúltban bezöldült, ezért a legkevésbé sem szemet gyönyörködtető látványt nyújtott Makó egyetlen köztéri dísztava a Petőfi parkban. A park népszerű pihenőhely, van itt játszótér, futópálya és vendéglő is, utóbbi szabadtéri étkezője épp a parton van. A tóban főleg – igen nagy számban – aranyhalak élnek, de gyakran látni két mocsári teknőst is, egy kisebbet és egy nagyobbat.

Nem tetszett a vandáloknak a megújult tó. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA

Cikkünk nyomán a város intézkedett, és péntek délutánra, ahogy ígérték, lecserélték a vizet, rendbe hozták a tavat. Ez azonban egyeseknek bizonyára nem tetszett, az itteni Kisbagoly vendéglő személyzete ugyanis szombat reggel vandál pusztítás nyomaival szembesült. Az étterem vezetője, Fejsze Mara lapunkat a szomszédos lakók információi alapján úgy tájékoztatta, három fiatal összetört két padot, a tóba dobáltak mindenféle szemetet, fakarót, kidöntöttek egy fogalomelzáró fémoszlopot. Mindez éjjel két óra körül történt. A lakók szóltak a rendőröknek,ám mire ők kiértek, a három rongáló elhúzta kerékpárral a csíkot.

Nem tetszett a vandáloknak a megújult tó. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA

Amikor reggel a tónál jártunk, a pusztításnak már csak kevés nyomát láttuk, mert az étterem személyzete igyekezett rendet tenni. A vízben úszó facsemete-karót, az összetört padot, a kidöntött fémoszlopot és egy levert lámpaburát azért sikerült lencsevégre kapnunk. Fejsze Mara azt mondja, hasonló esetek rendszeresen előfordulnak annak ellenére, hogy a parkban térfigyelő kamerák működnek. Szerinte a megoldás az lenne, ha legalább a hétvégére lenne itt parkőr,aki azonnal jelezné a rendőrség felé, ha valami hasonló gond van. "A kamera nem elég, hiszen tudják, hol nem láthatóak ezek a jómadarak" - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak 7-et kell aludni az M43-as átadásáig

Jövő héten szombaton átadják a Makótól az országhatárig tartó M43-as autópályát, így sztrádán juthatunk el Aradra vagy éppen Temesvárra. Tovább olvasom