Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Népszerű az apró kövegyi könyvtár

Kövegy - Nemcsak olvasgatni járnak ide az emberek, különböző előadások, rendezvények kedvéért is, és a gyerekeknek ugyancsak gyakran tartanak foglalkozásokat.
Bár Kövegy a megye legkisebb faluja, mégis az egyik legmodernebb könyvtárral büszkélkedhet – mondta el lapunknak a község polgármestere, Galgóczkiné Krobák Mária (független). Ez a nemrégiben véget ért felújításnak köszönhető, amely során az épületre összesen 1,8 millió forintot költöttek, pályázati forrásból. Az épület teljes felújításán túl még a bútorokat, a polcrendszert is kicserélték.

A faluban azt hallottuk, a könyvtár igen népszerű. Nemcsak olvasgatni járnak ide az emberek, különböző előadások, rendezvények kedvéért is, és a gyerekeknek ugyancsak gyakran tartanak foglalkozásokat. Most a kezdők számára meghirdetett számítógépes tanfolyam a legnagyobb sláger. Az órákat hetente kétszer tartják, tucatnyian járnak el rendszeresen.

A Somogyi-könyvtár égisze alatt működő kövegyi bibliotékának egyébként a felújítással együtt járó selejtezést követően 4 ezer kötetes a könyvállománya, beiratkozott olvasói pedig 120-an vannak. Ez igen tekintélyes szám, hiszen a legfrissebb adatok szerint a falunak mindössze 404 lakója van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így lehet több víztározónk - 360 ezer köbméter belvíz fér el a királyhegyesiben

Amikor öt évig horgásztónak használták, forgalmas hely volt, most a csönd szigete a királyhegyesi víztározó - de szükség esetén elfér benne 360 ezer köbméter belvíz. Ahhoz, hogy több ilyen létesüljön, terület is kell. Most talán lesz. Tovább olvasom