Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Országzászlót avattak Makó-Rákoson

Pünkösdvasárnap idén is megtartották a hagyományos tanyanapot Makó-Rákoson. Az ünnepségsorozat fénypontja az itteni országzászló újjáavatása volt.
A Makót övező, egykor igen népes tanyavilág egyik központjában, Rákoson 1943 május 23-án avatták fel az itteni országzászlót. Ezt 1994-ben újraállították, a mostani tanyanap tiszteletére pedig a város önkormányzata felújította és újraavatta. A polgármester, Farkas Éva Erzsébet ezt mint felkiáltójelet jellemezte, amely az összetartozás fontosságára hívja fel a figyelmet. A trianoni tragédiára emlékeztető zászlótartó, amit Kotormán István lelkész meg is áldott, az ünnepi alkalomra angyalos címerrel ékesített új lobogót kapott, amit a programsorozat helyi fő szervezője, Martonosiné Görbe Erzsébet közreműködésével Kádár József önkormányzati képviselő, gazdaköri elnök vont fel.

Az egész nap tartó programsorozat fő helyszíne kicsit arrébb, a sportpályán és környékén volt, ahol kirakodóvásár, jóféle étel-ital és szórakoztató rendezvények sokasága várta a rákosiakat, illetve az innen elszármazottakat. Farkas Éva Erzsébet lapunknak elmondta, az önkormányzat számára fontosak a Rákoson élők, ezért életüket igyekeznek megkönnyíteni. Ezt a célt szolgálja részben saját erőből, részben pályázati forrásból a tanyák elektromos árammal való ellátása, az Igási és Rác út, illetve a Kossuth utca felújítása, valamint a helyi közösségi ház hamarosan várható rendbe tétele. Zajlanak emellett az egyeztetések az egyházmegyével annak érdekében, hogy a tanyavilág szellemi központját jelentő bogárzói templom épülete is megújulhasson bő száz esztendő után. 
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírság fenyegeti az állapota miatt, de kinek kellene felújítani a romos makói társasházat?

Bírság fenyegeti az állapota miatt, de kinek kellene felújítani a romos makói társasházat?
Bírság fenyegeti a romház állaga miatt a lakókat - egyikük, egy volt bérlő azzal kereste meg lapunkat, hogy szerinte igazságos lenne, ha az önkormányzat segítene rajta, mert belehajszolták az adásvételbe. Tovább olvasom