Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Összecsaptak a bátrak Makón

Vívás, célba lövés, falmászás, akadálypályás futás és patkódobálás - többek között ilyen sportágakban próbálhatták ki magukat a résztvevők hétfőn az Erdei János Sportcsarnokban.
 Ez volt a Bátrak Ligája néven futó országos vetélkedősorozat idei második fordulója, amelyre két délvidéki csapat érkezett Szabadkáról, egy-egy Péterrévéről, Kishegyesről, Bezdánról, illetve Hódmezővásárhelyről, Mórahalomról és Orosházáról. A rendező várost a Makói Általános Iskola és a Szikszai Református Általános Iskola képviselte. A kora délutánig tartó versengésből végül a mórahalmi és szabadkai Majsai Úti Általános Iskolát képviselő csapat jutott az országos döntőbe – ez a nyáron lesz.
Összecsaptak a bátrak Makón. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA


Az első ilyen versenyt tavaly rendezték meg. Az ideit, mivel Rákóczi-évforduló van, Rákóczi-kupaként is emlegetik. A makói rendezvényt megnyitó egykori élsportoló, Nébald György, a Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke lapunknak azt mondta, az a céljuk, hogy a versengés révén talpraesett, életrevaló fiatalokat neveljenek. Ezt a célt fogja szolgálni az is, hogy az elkövetkező években minden járásban épül honvédelmi sportközpont, ahol elsősorban a honvédelmi sportokat ismerhetik meg az érdeklődők – iskolai csapatok, baráti társaságok, családok. Lesz ilyen természetesen Makón is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutat és hidat kap a kis park Makón

Kutat és hidat kap a kis park Makón
Hamarosan megkezdődik a Kossuth, a Bolygó és a Baross utca által határolt kis, háromszög alakú makói… Tovább olvasom