Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Szomszédvita a szigetelésről

Egy régi épület nagyjából nyolcméteres falszakasza miatt áll haragban egymással Makón két szomszéd: az egyik szeretné alárakatni, hogy ne vizesedjen fel, ne dőljön le, a másik viszont, mivel csak felőle lehet a munkát elvégezni, ehhez nem járul hozzá. A vita valószínűleg a bíróságon folytatódik – kérdés, hogy az ítéletig kibírja-e az épület.
A felvizesedett épületrész lakója, Bibók Ferenc attól retteg, rádőlnek a falak Fotó: Szabó Imre
A makói Damjanich utcában lakó Papp Lászlóné azért kereste meg szerkesztőségünket, mert már nem tudja, hová forduljon egy három-négy éve húzódó szomszédvita lezárása érdekében. Arról van szó, hogy a portáján áll egy öreg, vályogtéglás épület, amelyben gondviseltje, a hetvenhat éves Bibók Ferenc lakik. A ház falai erősen fel vannak vizesedve, szigetelni kellene őket. Ehhez azonban a Berzsenyi utca felőli, egyébként vele évtizedek óta haragos viszonyban lévő szomszéd udvarán is dolgozni kellene – csakhogy az nem engedi meg, hogy a kőművesek ott munkához lássanak.

A szomszéd, aki nem járult hozzá ahhoz, hogy nevét leírjuk, hosszasan sorolta sérelmeit az odaát lakókkal kapcsolatban. A házról pedig annyit mondott, hogy az alárakásra az elmúlt három-négy évben többször is időpontot adott, ám a megbeszélt napon mégsem jöttek a mesterek – őt még csak nem is értesítették róla, hogy a tervezett munka elmarad. Ezek után, no meg az elmérgesedett viszony okán is már nem engedi meg az építkezést a portáján.

Pappné viszont azt cáfolta, hogy valaha is időpontot kapott volna a szomszédtól. A megegyezés kilátástalannak tűnik. Az asszony ennek fényében először a polgármesteri hivatalhoz fordult, ott azonban azt a felvilágosítást kapta: bíróság előtt kell perelnie szomszédját, hogy a hozzájárulást kicsikarja belőle – ám a bíróságon azt mondták neki, a pereskedés drága lesz és sokáig tart majd. Az asszony attól fél, mire megszületik az ítélet, összedől az épület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karikás ostorokat készít a makói Keczer Tamás

Volt minisztériumi osztályvezető, az Országos Testnevelési és Sporthivatal elnökhelyettese,… Tovább olvasom