Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Díszt készített a cédulákból: Újrahasznosította a könyvtáros a feleslegessé vált katalóguscédulákat

Egyedi módon hasznosította újra a szükségtelenné vált katalóguscédulákat Paraginé Tóth Edina zákányszéki könyvtáros.
Mindenhol hangulatos, színes kis díszek, kézzel készült apróságok díszítik a zákányszéki művelődési ház második emeletén lévő könyvtárat. Az otthonos belső Paraginé Tóth Edina könyvtáros munkája.

– Itt mindent én csinálok. Szerintem egy könyvtárnak nemcsak a könyvek tárának kell lennie, hanemegy barátságos, otthonos helynek, ahol szívesen töltik el az idejüket a látogatók. A külső megjelenésével is üzen a könyvtár. Nem a saját szórakoztatásomra díszítettem ki a helyiségeket – mondta Edina.

Legutóbbi alkotása a könyvtár télikertjét díszíti. Mivel tavaly január elseje óta a zákányszéki könyvtárban is mindent digitalizáltak, elektronikus módon folyik a keresés és a kölcsönzés, több ezer katalóguscédula vált feleslegessé. – Ezek közül 4-500-at használtam föl: kettesével színes gépkapoccsal rögzítettem, majd egy madzagra kifüggesztettem őket. Így él tovább a katalógus, ezzel őrizzük tovább a múltat, ami azért is hasznos, mert egyrészt nem lett szemét belőle, ez egyfajta újrahasznosítás, másrészt meg tudom mutatni a gyerekeknek, hogy kellett régen megkeresni egy könyvet – mutatta a könyvtáros, aki egy héten át mindennap dolgozott a télikert egyedi díszítésén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időnként elbeszélgettek vele a Securitate emberei: Erdélyből Isztambulig jutott, majd Üllésen telepedett le Dávid Júlia

Időnként elbeszélgettek vele a Securitate emberei: Erdélyből Isztambulig jutott, majd Üllésen telepedett le Dávid Júlia
Augusztus 20-án kapja majd meg a Csongrád Megyei Önkormányzat Alkotói Díját Dávid Júlia. Az Üllésen… Tovább olvasom