Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Több mint 150 millió forintból korszerűsítették a Garabonciást: átadták az új mórahalmi kollégiumot - fotók

Csütörtökön ünnepélyesen átadták a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola Garabonciás Kollégiumát, amely 32 diák számára biztosít férőhelyet.
– Hangos egy kicsit, de amúgy nagyon jó. Szoktunk bandázni, jó a társaság, befogadó a csapat – mesélt röviden kollégiumáról a 15 éves, ópusztaszeri Szána Anita, aki osztálytársával, a horgosi Szélpál Diánával mutatta meg szobáját a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola új kollégiumában, amelyet hivatalosan csütörtökön adtak át.
Átadták az új mórahalmi kollégiumot - GALÉRIA. Fotó: Török János

Az ünnepség előtt Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi Szakképzési Centrum (SZSZC) főigazgatója úgy fogalmazott, óriási álom öltött testet 2018 decemberében, amikor átadták az új iskolát, amivel egy időben megfogalmazódott az igény egy kollégiumra is. – Az épületet 2017-ben adta át az önkormányzat a szakképzési centrumnak. Mostanra sikerült felújítani pályázati pénzből, a Nemzetgazdasági Minisztérium, az önkormányzat és az SZSZC támogatásával. Az épületet már most kinőttük – mondta a főigazgató.

 – Az SZSZC a város több évtizedes álmát valósítja meg. Gyorsan híre ment az intézménynek, jelentős a túljelentkezés, válogathatunk a jelentkezők közül, ami már az első év sikerét mutatja. Mérföldkő a mai fejlesztés – mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere.
 

Jelenleg 17 kollégista lakik az épületben, de a felújított és modernizált Garabonciás Kollégium összesen 32 diák számára biztosít férőhelyet. A kollégiumot több mint 150 millió forintból újították fel.

Ünnepi beszédében Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke azt mondta, fontos, hogy a jövő generáció képviselői korszerű körülmények között sajátíthassák el szakmájukat.

– Nagy öröm számomra, hogy a város vezetése és az SZSZC sikeres összefogásának lehetünk tanúi – mondta az elnök. Az ünnepség után Joó Balázs plébános Isten áldását kérte az épületre, majd megszentelte azt.

Iskola után kollégiummal gazdagodott Mórahalom. Csütörtökön adták át a 32 férőhelyes Garabonciás Kollégiumot. Fotó: Török János

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kakas Béla: Ez a zöldség a Jóisten egyik legfontosabb adománya - Elkezdődött a spárgaszezon a megyében - Fotók

Kakas Béla: Ez a zöldség a Jóisten egyik legfontosabb adománya - Elkezdődött a spárgaszezon a megyében - Fotók
Szerdán hivatalosan is elkezdődött a spárgaszezon Csongrád megyében. A legnagyobb termesztőnél, az… Tovább olvasom