Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Szalag mellé áldás is járt a Szent Benedek iskola végzőseinek

A Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola Szegedi Tagintézményének hétvégi szalagavató bálján 12 pár angolkeringőzött. A végzősök szalagjaik mellé áldást is kaptak Hardi Titusz bencés szerzetestől.
Illés Helga táncoktató irányításával október óta gyakoroltak a pannonhalmi bencések fenntartásában működő Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola táncosai a pénteki szalagavató bálra, mely remek hangulatban zajlott le. A 29 fős végzős osztály diákjainak szalagját feltűzés előtt Hardi Titusz főigazgató atya áldotta meg, aki Pannonhalmáról érkezett az ünnepségre.

Az érettségire készülő osztály fele-fele arányban turisztikai, illetve informatikai ágazati képzésen vesz részt, és lehetőségük van az ötödik év végén szakmai vizsgát tenni. Az első végzős osztály egyébként tavaly tett érettségit, és a tanulók zöme ezt a lehetőséget választotta – mondta el Polestyuk Tibor tagintézmény-vezető, hozzátéve, hogy nappali tagozatuk hat osztályába jelenleg összesen 140-150 fő jár, de estis osztályaik is vannak.
A Szent Benedek Középiskola szalagavató bálja. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
Csupán pontszámítás alapján, a központi felvételi megírása nélkül nyerhetnek felvételt a diákok az iskolába, a jelentkezési határidő: február 15., péntek. A jelentkezők száma évről évre egyre több, ezért terveik szerint szeptemberben – ahogy már tavaly is – külön turisztikai és informatikai osztályokat indítanak.

A Magyarországi Bencés Kongregáció által működtetett iskola erőssége a kis létszámban rejlik, így erősebb a tanárok személyes odafigyelése a tanulókra, a sajátos nevelésű igényű diákokat fejlesztő pedagógusok segítik.

– Nálunk magától értetődő, hogy valamennyi tanár személyesen is ismeri a tanulókat, akik nem csak Szegedről járnak a Szent Benedekbe: Dóc, Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös, Tiszasziget, Klárafalva felől jönnek hozzánk tanulók.

A 2009 óta működő iskola keresztény szellemiségben, a bencés nevelési filozófiát követve oktat, amely az ezeréves pannonhalmi bencés oktatási hagyományokra épít. A tanárok célja, hogy tanulóinkat eredményesen készítsék fel a sikeres érettségire és továbbtanulásra, illetve a szakmai vizsgára.
(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudjon meg többet a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról!

Tudjon meg többet a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról!
A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilos. Tovább olvasom