Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Balogh nem tudja tovább irányítani a csapatot, új edző az UTC-nél

Kényszerűségből változtat az edzői poszton az UTC megyei I. osztályú csapata. A klubnál abban bíznak, hogy a váltást követően sikerül ott folytatni, ahol a tavaszi idényben abbahagyták.
Nehezen indult az UTC idénye, ám végül nem kellett izgulnia a bennmaradás miatt a klubnak, amely 30 pontot gyűjtve a 11. helyen végzett az előző idényben. Az első hat bajnokiját ugyan egyaránt elveszítette a gárda, de az őszi idény hajrájában egy ötmeccses ve­retlenségi szériát produkáltak Valach Péterék, amivel sikerült stabilizálni helyüket a téli szünetre. Az idény második fe­­lében ugyan csak 13 pontot gyűjtött a csapat, de mindez már elég volt ahhoz, hogy ne kelljen izgulni a szezon végén az UTC-nél.

A megkezdett munkát azonban nem tudja folytatni a csapat játékos-edzője, a korábban a Puskás Akadémiában is meg­­fordult Balogh Dávid, aki jo­­gi egyetemi tanulmányainak befejezésére készül a következő évben, ám várhatóan játékosként marad a klubnál.

– A megyei I. osztályba ne­veztünk, az edzőkérdést illető­en pedig Kiss Máté veszi át a csapat irányítását – árulta el lapunknak Pálfy Zoltán, az UTC ügyvezetője.
Örültek. Várhatóan ennél keményebb szezon vár az UTC labdarúgóira a következő idényben. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN
Örültek. Várhatóan ennél keményebb szezon vár az UTC labdarúgóira a következő idényben. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN
– Szeretnénk persze folytatni azt, amit tavaly is mutattunk a bajnokság során. Ha én lennék az edző, akkor azt mondanám, érezzük jól magunkat, de komolyra fordítva: célunk, hogy az első tíz csapat között végezzünk, bár tudjuk, hogy a ligába fentről és lentről érkező csapatoknak köszönhetően va­lószínűleg komolyabb szezon vár ránk, mint az előző években – nyilatkozta a tervekkel kapcsolatban.

A csapat kerete alakulhat a nyáron, akadnak távozók is, ám nagyon képlékeny még, mi­­lyen összetételű csapattal vághat neki a következő bajnokság az UTC.

Az viszont biztos, hogy a sok kritikát kapott Kertész utcai lé­tesítményt a továbbiakban sem tudják fejleszteni, bár szándék lenne rá.

– Mi is tisztában vagyunk az­­zal, hogy milyenek a körül­mé­nyek, de önerőből más tulajdonát nem akarjuk fejleszteni, csak a szükséges munkákat vé­gezzük el. Egyvalamit viszont folyamatosan fejlesztünk: a pálinkafáinkat – zárta Pálfy Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új edzőpáros az SZKKSE-nél a kispadon

Egykori algyői kézilabdás és a PICK korábbi kiválósága ül a kispadon. Tovább olvasom