Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

BEK-győztes ül a kispadon! Szabó Zoltán lesz a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat edzője

Új edző, Szabó Zoltán irányítja a 2019-2020-as szezonban az újból OB I-ben szerepelő Szegedi Férfi Vízilabdacsapat munkáját. Az egykori BEK-győztes játékos Csányi Lászlót váltja a kispadon.

Visszajutott a férfi vízilabda OB I-be a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat. Szerencsére csak egy idényt töltött az OB I/B-ben, így a 2019–2020-as szezonban ismét a legjobbak között szerepelhet.

Új edző irányítja majd a fiatal együttest. Az eddig tréner, Csányi László szerződése június 30-án lejár, ezt a klub nem hosszabbítja meg. Molnár Tamás, a csapat ügyvezetője új hírről számolt be.

– Sikerült megegyeznünk Szabó Zoltánnal, klubunk saját nevelésű játékosával, hogy egy évre vállalja el a szakmai munkát. Dolgozott már másodedzőként a csapat mellett, illetve a felnőtt válogatottnál is segített. Barna Tamás lesz a másodedző, illetve a visszatérő Kiss Csaba is nagy segítsége lesz a szakmai stábnak. A cél, hogy harcoljuk ki a biztos bennmaradást.

- Segíteni érkezem, a civil munkám mellem végzem majd a szakmai feladatokat egy olyan edzői csapattal, amellyel remélem, sikerül teljesíteni a célunkat, és meghosszabbítjuk az OB I-es tagságunkat. Izgalommal várom a feladatot, július 15-én bele is vágunk a munkába, elkezdjük a felkészülést az új szezonra. Egy évet dolgoztam már a szegedi csapat mellett, és Almatiban a világkupa döntőn Benedek Tibor segítője is voltam. Hat évet töltöttem a Szegedi Vízipóló Sulinál. Tudom, nem könnyű az edzők élete, de dolgozni, tenni szeretnék a szegedi vízilabdáért, egy évre vállaltam a munkát. Remélem, hogy egy harcos csapatot sikerül majd összeraknunk. Persze, hogy van bennem izgalom, hiszen nevelőklubom munkáját irányítom majd, az általam nagyon tisztelt elődeimnek kell megfelelni.

Az OB I/B-ből feljutott keret együtt marad. Eddig egy játékos érkezését, a rutinos Kiss Csabáét jelentették be. Már javában zajlanak egyeztetések, így hamarosan újabb érkezőkről tudnak majd beszámolni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz-e címvédés a Kapusháborún?

Június 16-án 8 órától újra a kapusoké a főszerep a Felső Tisza-parti stadionban, kilencedik… Tovább olvasom