Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Bronzérmes a Szeviép!

A szegedi kosárlabda legnagyobb sikerét érte el az NB I A csoportban a Szeviép-Szeged együttese: a 2006/2007-es szezonban bronzérmes lett.
Szeviép-Szeged - BSE 84-64
NB I A csoportos női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 3. helyért, harmadik találkozó, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Hegedűs, Király.
Szeviép-Szeged: TÖRÖK 13/6, FÜRÉSZ 9/3, Mészáros 7/3, TOMOVA 15/6, KAJDACSI 17. Cserék: Vrancseva 7/6, Russai 7/3, Izsák 5/3, Szlimák 2, Aranyics 2, Pungor, Tóth. Edző: Peresztegi Nagy Ákos.
BSE: Fűrész, Djelmis 6/3, Kosjár 9/9, Vukovics 6, PAPP 20. Cserék: HORTI 10, Vida 8, Andó 3, Mansaré 2, Halmai. Edző: Farkas Sándor.

Hiába köszöntötte vastaps a szegedi játékosokat, a tét nagysága érződött játékukon, hiszen a vendég BSE 5–0-val indította a bronzcsata mindent eldöntő összecsapását. Török remek tempója után felébredt nyári álmából a Szeged, Kajdacsi az 5. percben egyenlített. Török kosaraival sikerült átvenni a vezetést, 13–10, de Kosjár távoli találataival tartotta a lépést a BSE. A hazaiak két bolgár légiósa lépett elő főszereplővé, előbb Vrancseva süllyesztett el egy triplát, majd Tomova jött egy duplával, és büntetővel: 21–17. Fürész hármasa nyitotta a második negyedet, majd legjobb barátnője, Russai Petra is hasonlóan cselekedett, 32–25. Ezután tíz lett közte, és két percig nem esett kosár, 37–27. Egyedül Király játékvezető idegesítette a hazai nézőket, a 17. percre öt hazai szabálytalanságot fújt a negyedben, míg egyetlen egyet a másik oldalon. Nos, ezzel szerencsére nem foglalkoztak a szeviépesek, parádés hajrával a félidőben megléptek a városmajoriaktól: 52–34.

A lendületes játék a harmadik negyedre is megmaradt, sikerült tovább növelni az előnyt, 57–36. Nem volt kosáreső, de annál nagyobb harc folyt a pályán. A hazaiak okosan lassították a játékot, a védekezésük pedig továbbra is extra volt, nem igazán tudtak dobóhelyzetbe kerülni a vendégek. A hajrá megint a Tisza-partiaké volt, ekkor ismét ötletesen és eredményesen játszottak, 65–43. Ez már tetemes előnynek számított, így az utolsó tíz percben nem a kapkodás volt a jellemző a Szegedre, hanem az eredménytartás. Nos, ez annyira jól sikerült, hogy az utolsó percre a kulcsjátékosokat lecserélhette Peresztegi edző, és pályára küldhette a fiatalokat. – Szép volt lányok! – zengte az újszegedi sportcsarnok közönsége. A lefújás után Ruttner György akasztotta a játékosok nyakába a bronzérmet, amely a szegedi kosárlabda legjobb bajnoki helyezése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi idők

"Olyan volt, mint régen. Teli a sportcsarnok, fél órával a kezdés előtt már alig voltak üres székek.… Tovább olvasom