Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Elnöki bizalom a Szeged Beton VE edzőjének

A zuhanyhíradóban vasárnap délután még azt lehetett hallani, hogy Gyöngyösi András a csúfos egri kudarc következményeként távozik a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának edzői posztjáról. A hír kacsának bizonyult.

Hétfőn azt írtuk, délben találkozik Gyöngyösi András edző a Szeged Beton VE elnökével, Körtvélyessy Péterrel. A jól értesültek arra következtettek, a tréner megbeszélésen jelenti be a klub első emberének távozását. Nos, nagyot tévedtek, akik így okoskodtak.

– A vezetőedzővel értékeltük a számunkra hatalmas sikert hozott bajnokság őszi szezonja óta eltelt időszakot – mondta az elnök. – Tény, az MK-ból, majd most a LEN-kupából történt kiesés nem csak Andrást sokkolták, nekem is rosszulesett. Vallom ugyanis, ez a gárda annál sokkal erősebb, minthogy két ilyen kudarc érje. Lehangoló volt az egri teljesítmény, de a csapat van olyan erős és értékes, hogy ne törje meg. Adva van a lehetőség, hogy ezt bizonyítsák a játékosok: a héten két fontos idegenbeli meccsünk lesz, holnap megyünk az Újpest, majd szombaton a Pécs otthonába. Hangsúlyozom, Gyöngyösi András edző vezetésével. Az általam nagyszerű szakembernek tartott tréner szerződése a nyáron jár le, de kijelentem: ha rajtam múlik, meghosszabbítanám azt.

Gyöngyösi nem adja fel. Fotó: Schmidt Andrea

Az elmúlt napok eseményei kapcsán kíváncsiak voltunk a szakember véleményére is.

– Nem tagadom, megviselt a szombati negyeddöntő-visszavágó – ismerte el Gyöngyösi. – Harminchárom éve vagyok ebben a sportban, de se játékosként, se edzőként nem volt olyanban részem, hogy az általam képviselt csapat csak egyetlen gólra legyen képes. A mutatott teljesítményünk indulatot és hirtelen haragot váltott ki belőlem, elvesztettem a jövőképem. Mert ki lehet kapni egy jó Egertől, de nem egy rossztól 5–1-re. Nehéz ezt feldolgozni... Ám megint bebizonyosodott, az idő múlása képes gyógyítani a sebeket. Esetemben huszonnégy óra elég volt erre. Megint megtanultam: az életben történhetnek rossz dolgok, mégis tovább kell menni. De ezzel együtt is elfogadhatatlan volt a szombati találkozó, ezt nem érdemelték meg a szponzorok, a szurkolók, és én sem. Reakciót várok a csapattól, kizárólag a vízben, a mérkőzésen javíthatnak. A lehetőségeink leszűkültek, maradt számunkra a bajnokság. Az elnök úrral alaposan átbeszéltük az elmúlt napok eseményeit, érintettük a folytatást. Megtisztelő számomra a ragaszkodása. Soha nem felejtem el neki, hogy négy évvel ezelőtt, amikor nem volt csapatom, még egy ifigárdához sem tudtam elhelyezkedni, ő viszont idehozott. Akkor is, most is lelket öntött belém. Adósa vagyok.

Olvasóink írták

 • 3. bela 2008. január 24. 11:35
  „Nagyon nagy adosa az elnok urnak,mert ilyen beteg szemelyiseget senki nem akart a nyakaba venni!”
 • 2. triatlonos 2008. január 23. 00:03
  „T. Vkki!
  A sport erről szól! Győzzön a jobb! Most bizonyára az Eger volt a jobb. Lehet, hogy volt taktikai hiba is, mert a 3 gólos előny erre lehetőséget adott. Nem vagyok vizilabda szakértő- de mint minden olyan sportra fogékony, ami mögött munka van - de biztosan állitom, hogy ez a szegedi "CSAPAT" többre hivatott, és az edző is nagyszerű szakember, legalább akkora, mint a győztes Eger edzője. Mivel én a világbajnok nöi vizilabda csapat edzője előtt lettem az év edzője Csongrád megyében -19995-ben - különösen szoritok a vidéki vizilabdának: Hajrá Szeged!!!!!!!!! Hajrá Eger!”
 • 1. Vkki 2008. január 22. 10:02
  „Akkor talán nem kellene ennyire beképzeltnek lenni kedves Göngyösi úr.Esetleg ha észrevenné,hogy vannak a földön is emberek és talán Ön is ott járna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden 16.30-kor: Pick Szeged–Békés előkészületi meccs

Miközben a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata egymás után játssza előkészületi mérkőzéseit, addig… Tovább olvasom