Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Ezt a hosszabbítást elvesztették: Szedeák - Alba 68-78 - fotók

Nagy hátrányból hosszabbításra mentette a meccset a Szedeák az Alba ellen, a rádaásban azonban kikapott Andjelko Mandics csapata.
Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 68-78 (10-17, 19-15, 18-16, 14-13, 7-17)- hosszabbítás után
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 19. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Papp P., Praksch, Hervay.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics 4, Vágvölgyi 2, Ponjavics 8, JUHOS 22/3, Sulovics 10. Csere: Krapic 8, KERPEL-FRONIUS 14. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Alba:Tóth P. 3, FREEMAN 23/6, Filipovity 9, Lóránt 9, Heath 2. Csere: ZENO 19/12, Cabezas 11/9, Bullock, Keller I. 2. Vezetőedző: Jesus Ramírez.
Kipontozódott: Sulovics (45.)

Kerpel-Fronius Gáspár: - Jobban bírta az Alba a végjátékot, kihasználták a hibáinkat. Sorsdöntő volt a büntetőzés, a végén volt esélyünk nekünk is. Nagy hátrányból kellett visszakapaszkodnunk, a végére elfáradtunk. Az Alba a végjátékban megérdemelten húzta be a meccset.

Andjelko Mandics: - Gratulálok az Albának, de a csapatomnak is gratulálok! Az első negyedben hét eladott labdánk volt, az Alba ellen nem egyszerű tíz pont hátrányból indulni. Egylabdás meccs volt, de borzasztóan büntetőztünk. Sajnálom ezt a mérkőzést, de a következő három találkozó megmutathatja, merre indulhatunk a továbbiakban. Úgy vélem, nekünk kellett volna megnyernünk a meccset. Történt néhány furcsa dolog is a meccsen.

Lóránt Péter: - Nagyon örülünk a győzelemnek, tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Meg kellett volna tartanunk az elején szerzett előnyt, de számunkra minden idegenbeli győzelem fontos. A Szedeák is megérdemelte volna a győzelmet, sok sikert nekik a jövőben!

Jesús Ramirez: - Nagyon szoros meccs volt, de ebben a bajnokságban egyik meccs sem könnyű. Akadtak poblémáink védekezésben, de sikerült ezen változtatnunk, és végül nagyon fontos győzelmet arattunk. Tovább kell dolgoznunk, örülök annak, ahogyan ma teljesítettek a játékosaink.

Online közvetítésünk:

Hosszabbítás:


Zeno tisztán dobhat, megvan a harmadik triplája, 61-64. Sulovics fordul le, 10 pontos a center, 63-64. Juhos harmadik faultja után Lóránt büntetőzhet: csak a második jó, 63-65. Zeno hibája Ponjaviccsal szemben - ő viszont kihagyja mindkettőt a vonalról, tíz kihagyott büntetőnél jár a Szedeák. Zeno megint bedob egy hármast.... 63-68, időt kér Mandics. Ponjavics triplája hosszú, majd eladjuk a labdát. Freeman dobhat kettőt a vonalról, gyakorlatilag eldöntheti: csak a második bent, 63-69. Boltics most beviszi, 65-69, még nem dőlt el! Két és fél perc: Cabezas begyűjti a saját pattanóját, de Filipovity nem tudja kosárra váltani. Eladjuk a labdát, Freeman pedig dob egy triplát, 65-72. Boltics felez a vonalról, 66-72. Sulovics üt oda Cabezasnak, a világbajnok spanyol bedobja mindkettőt, 66-74. Boltics betörése után nincs kosár, egy perc maradt. Freeman végigviszi, 66-76, lejön Kerpel-Fronius triplája, majd Sulovics beüti az ötödiket.  Freeman nem ront a vonalról, 66-78. Juhos még faulttal együtt szerez egy kosarat. Kimarad a plusz egy, az Alba már lepörgeti az órát, ez is hosszabbítással végződik, de Krapic zalai debütálásával ellentétben ezt most nem nyeri meg csapata. Az Alba tíz ponttal nyer, de ennyi nem volt a két csapat között.

IV. negyed

Krapictól rövid a hármas, Juhos viszont beejti, eléri a húsz pontot, először vezetünk a meccsen, 49-48! Zeno felez a vonalról, 49-49. Krapic közelről is kihagyja, Freeman viszont végigmegy vele, 49-51. Cabezas szándékos faultja után Kerpel-Fronius büntetőzhet: egyenlít, 51-51. Boltics rossz bejátszása után Zeno robog, 51-53. Kerpel-Fronius floatere után újra iksz, 53-53. Heathnél támadófault. Sulovics dudaszós kosara, beszédül valahogy, 55-53. Zenótól jó a középtávoli, 55-55. Kerpel-Froniusra is szándékost fújnak, Tóth büntetőzhet: csak az egyik jó, 55-56. Nincs tiszta dobóhelyzetünk, lejár a támadóidő, eltelt a negyed fele. Zeno betörése után nincs kosár, Ponjavics ejthet tisztán, 57-56! Megvan a labda is, jó védekezés, négy perc még az órán. Szépen járt a labda, de Boltics háttal a gyűrűnek nem tudja beejteni. Ponjavics ziccerig mehet, de nem tudja befejezni Zeno mellett. Freeman viszont igen, 57-58, időt kérünk, három perc maradt. Sulovics remek passza után Krapic ejt, 59-58. Megvan a labda, majd Jesús Ramirez kap technikait reklamálásért - előbb azonban videózunk. Sulovics kap technikait színészkedésért végül... Lóránt harmadik faultja, de Boltics kihagyja mindkét büntetőjét. Lejön Zeno, majd Cabezas dobása is, így érkezünk meg az utolsó perchez. Krapic büntetői: csak a második jó, 60-58, időt kér az Alba, 53 másodperc a meccsből. Zeno dob egy triplát... 60-61, az ötödik vendég-tripla, a Szedeákból csupán Juhos dobott hármast, az egyetlen sikeres kinti dobás az övé. Időt kér Mandics, 41 másodperc az órán. Boltics elindul, de elveszíti a labdát, Cabezast beérik, ellentétes ítéletet fújnak, így jöhet a videóbíró. Az Albáé a labda, 26 másodperc a meccsből. Rossz Freeman kettese, Kerpel-Froniusnak viszont odaütnek, ha bedobja mindkettőt, gyakorlatilag megnyertük. Kihagyja az elsőt, a hosszabbításért dob: ez bent van, 61-61, még két másodperc. Nem jó Cabezas közelije, jöhet a hosszabbítás!
 
Az Alba ellen játszott a Naturtex-SZTE-Szedeák - Fotó: Török János - Galéria


III. negyed

Zeno trojkája nyitja a második félidőt, 29-35. Sulovics oldja meg Lóránt mellett, 31-35. Zeno tempója most lejön, Vágvölgyi húzza le. Juhostól nem jó a hármas, majd Freeman ellépi - ahogy Sulovics is. Cabezas második hármasát jegyzi, 31-38. Vágvölgyire ráfújják a negyediket, vissza is jön Kerpel-Fronius. Lóránttól nem jó a távoli, Juhos viszont végigviszi, 33-38. Labdaszerzés után Ponjavics fejezi be a ziccert, 35-38, időt kér az Alba! Lejár az Alba támadóideje dobás nélkül. Sulovics fordul le Zenóról, 37-38. Cabezas harmadik triplája, 37-41. Sulovics most elrontja közelről, majd Juhosra fújnak egy igencsak könnyelmű sportszerűtlent. Freeman két büntetője jó, 37-43, majd elsüllyeszt egy triplát is - rögtön meglép kilenc ponttal az Alba, 37-46. Sulovics leszedi a saját pattanóját, de Juhostól nem jó a közeli. Kerpel-Fronius faulttal együtt ejti be, majd jó a büntetője is, 40-46. Kerpel-Fronius remek labdaszerzése után Juhos pöcizi vissza Boltics pattanóját, 42-46. Filipovity előtt megnyílik az út, és beejti, 42-48, időt kérünk, bő két perc még a negyedből. Krapic sarokból elengedett hármasa hosszú, de Filipovitytól sem jó a kettes. Krapic a vonalról: az első jó, a másodikat szinte kiszedi Lóránt, nem adják meg. Labdaszerzés után Kerpel-Fronius ejt, 9 pontnál a fiatal irányító, 45-48. Cabezas kihagyja mindkét büntetőjét, Juhos viszont végigmegy vele, megint visszajövünk egy pontra, 47-48. Fél perc a negyedből, nincs több kosár a negyedben - gyakorlatilag egálról jöhet az utolsó tíz perc.

II. negyed

Boltics pazar passzát Juhos ejti be faulttal együtt, visszajön a háromfaultos Bullock helyett Filipovity. Juhostól jó a büntető is, 13-17. Cabezas dobja a meccs első hármasát a sarokból, 13-20. Ponjavicstól hosszú a távoli, Keller viszont beejti a körtéből, 13-22. Ponjavicstól nem jó a tempó, Cabezas viszont kilép vele, hiába jó a hármasa. Juhos kettese rövid, de Zeno hármasa sem, majd Kerpel-Fronius szerez labdát, Juhos tisztán marad a palánk alatt, ejtésébe beleér Lóránt, megadják a gólt, 15-22. Visszajön Vágvölgyi, majd Juhos újabb kosarával feljövünk öt pontra: 17-22-nél időt kér az Alba. Keller ellépi, visszajön Heath a vendégekhez. Krapicnak nem jön a tripla, Filipovitynak viszont igen a középtávoli, 17-24. Kerpel-Fronius betörése után fejezi be, 19-24. Krapic megkapja gyorsan a második faultját, majd Freeman húzza vissza a palánk alól, 19-26. Boltics felez a vonalról, 20-26. Lóránttól jó a tempó, 20-28. Boltics nem kap fújást betörése után, majd kettőt cserél Mandics, jön Sulovics és Ponjavics. Freeman szedi le Heath pattanóját, de Ponjavics labdát szerez: Vágvölgyi kezéből kicsúszik a labda. Krapic védőlepattanpja után kiköpi a gyűrű Vágvölgyi tripláját, nincs még szegedi hármas a meccsen - igaz, a vendégek is csak egyet dobtak. Kerpel-Fronius indul el, de nem tudja befejezni, Sulovics viszont megszerzi első pontjait, 22-28 - idét kér az Alba, 2 perc 28 másodperc a félidőből. Lejön Freeman triplakísérlete, zárkózhatunk tovább. Juhost faultolja Tóth, jöhet a szegedi csékától két büntető: a helyén mindkettő, 24-28. Vágvölgyi harmadik hibája, Lóránt büntetői: ő sem ront, 24-30. Filipovity orra vérzik, így lemegy a pályáról, Juhos megszerzi az első szegedi hármast, 27-30! Kerpel-Fronius ejtésével egy pontra feljövünk, 29-30. Freeman tempója bent, 29-32, 18 másodperccel a szünet előtt időt kérünk. Végigtámadjuk az időt, de nincs kosár belőle: Kerpel-Fronius indult el a sarokból, de lejön az ejtése. A szünetben három ponttal vezet az Alba, a nagy hátrány ellenére visszajött a meccsbe a Naturtex.I. negyed

Filipovity tempójával indul a meccs, majd Sulovics közelije jön le. Lóránt viszont felteszi a körtéből, 0-4. Vágvölgyi majdnem labdát szerez, majd Freeman pattanóját szedi le Filipovity, aki faulttal együtt teszi vissza. Jó a plusz egy is, 0-7. Vágvölgyi szerzi az első szegedi kosarat, szép betörés után 2-7, de Tóth gyorsan válaszol, 2-9. A harmadik eladott labda a Szedeáktól, pedig nem telt négy perc sem a meccsből. Freeman közelije, 2-11. Sulovics kidobja oldalt, a negyedik eladott labda... Heath zsákol, időt is kér Andjelko Mandics, 2-13. Vágvölgyitől rossz a közeli, majd Freeman leszedi a pattanót. Először hibázik az Alba támadásban, Ponjavics beejti Boltics passzát, 4-13. Sulovics mutatja, hogy Lóránt használta a könyökét, de nem fújják le, Lóránt pedig beejti, 4-15. Zeno jön az Albába Filipovity helyett. Megint egy rossz támadás a Szedeáktól, de Freeman pattanóját most begyűjtjük. Jön Krapic és Cabezas a pályára. Ponjavicstól jó a tempó, 6-15. Rossz passz Freemantől, de nem jó Krapic első szegedi dobása sem. Kimarad Heath alley-oopja, Juhos eladja, de Lóránt faultja miatt visszakapjuk. Boltics betörése után dobhat kettőt - viszont egyik sincs bent.  Kerpel-Froniust küldi be a két faultos Vágvölgyi helyett Mandics, Keller pedig Freeman helyett jön. Krapic első szegedi pontjai, 8-15. Kivédekezett támadás, erre szükség volt. Krapic kiosztása nem jó, ebből rohan az Alba, Zeno, 8-17. Ponjavicstól ez egy remek passz, Krapic be is ejti, 10-17. Még egyet támadhat az Alba a negyedben, de nem jó Zeno hármasa - hét ponttal vezet az Alba az első negyed után.

17.52 - Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból! A csapatok már a pályán melegítenek, sajnos ezúttal sem teljes a Szedeák kerete, Wirth Ádám ugyanis bordasérülést szenvedett, így kihagyja a mai találkozót. Az új légiós, Ante Krapic viszont ott van a csapatban.

Korábban írtuk:

Egyik utolsó esélyét ragadhatja meg a Naturtex-SZTE-Szedeák a középházért folytatott harcot illetően. A szegedi gárdának ennek eléréséhez az alapszakaszból hátralévő nyolc mérkőzésén kellene ledolgoznia a háromgyőzelemnyi hátrányát a jelenleg tizedik helyen álló Pakssal szemben, ebben pedig kulcsfontosságú lehet a pénteki, Alba Fehérvár elleni meccs. Az Alba ugyanis ebben a szezonban nem úgy szerepel, ahogy azt a szezon előtt várhattuk volna, a székesfehérváriak csupán két győzelemmel gyűjtöttek többet a Szedeáknál, azaz ha sikerülne visszavágni az októberi vereségért, Marko Bolticsék megközelíthetnék ellenfelüket a bajnoki táblázaton.

Persze nem lesz ez könnyű, hiszen az Albában ott lesz többek között a spanyol, világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezas. A 38 éves kosaras eddig három meccset játszott Magyarországon, átlagban 17 perc alatt hat pontot szerzett, viszont bármikor benne lehet egy kiugró teljesítmény. Az edzőváltáson is átesett székesfehérvári csapat előtt is hasonló célok lebeghetnek, az Alba is a középházért küzd, így mindkét együttes számára fontos meccs lesz a pénteki.
Edzésben a fiatalok. Rájuk is szükség lehet pénteken. Fotó: Frank Yvette
Edzésben a fiatalok. Rájuk is szükség lehet pénteken. Fotó: Frank Yvette
A Naturtexben bemutatkozhat a héten szerződtetett új légiós, Ante Krapic. A horvát játékos kiemelte, mikor Zalaegerszegre igazolt, akkor is az Alba ellen játszották az első meccsüket: azt hosszabbítás után megnyerték. Ebben van tapasztalata a Szedeáknak, hiszen ebben az idényben két hosszabbításos csata után is örülhetett, ugyanakkor Andjelko Mandics vezetőedző röviden annyit reagált, inkább eltekintene a ráadás izgalmaitól, és a rendes játékidő alatt lezárná a meccset, természetesen szegedi győzelemmel.

Nem csupán a tabella miatt lehet fontos a Szedeák számára a pénteki meccs, hanem azért is, mert ezt követően csupán március elsején játszik újra bajnokit a csapat. A válogatott világbajnoki selejtezője mellett februárban jön a magyar kupa győri nyolcas döntője, így az alapszakasz hajrája előtt – amikor 30 nap alatt hét mérkőzés vár a Szedeákra – nem mindegy, milyen szájízzel tölthetik ezt a szünetet a csapat játékosai. A pénteken 18 órakor kezdődő találkozóról élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a delmagyar.hu.A bajnokság állása
1.  Szolnok 18  16  2  1548  –  1318  0.94
2.  Jászberény  18  13  5  1424  –  1365  0.86
3.  Körmend  18  12  6  1594  –  1485  0.83
4.  Szombathely  18  11  7  1447  –  1379  0.81
5.  Zalaegerszeg  18  11  7  1479  –  1456  0.81
6.  Debrecen  18  10  8  1476  –  1489  0.78
7.  Pécs  18  9  9  1433  –  1398  0.75
8.  Kecskemét  18  9  9  1432  –  1416  0.75
9.  Sopron  18  8  10  1447  –  1464  0.72
10.  Paks  18  8  10  1467  –  1438  0.72
11.  Fehérvár  18  7  11  1440  –  1406  0.69
12.  Kaposvár  18  6  12  1404  –  1449  0.67
13.  Szedeák  18  5  13  1348  –  1441  0.64
14.  TF Budapest  18  1  17  1177  –  1612  0.53

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kikapott a Szeged SZTE, de dicséretet kapott a szövetségi kapitánytól

Kikapott a Szeged SZTE, de dicséretet kapott a szövetségi kapitánytól
Az OB I 14. fordulójában a Szeged SZTE női vízilabdacsapata 14-3-as vereséget szenvedett a Dunaújváros vendégeként. Tovább olvasom