MetalCom-Szentes: Nem volt kérdés, ki a jobb

Vízilabda - A női vízilabda OB I elődöntőjében a Szentes ellen aratott magabiztos sikerével egy győzelemre került a Domino a fináléba jutástól.

Dr. Tóth Gyula, a Hungerit MetalCom-Szentes mesteredzője a második negyed vége felé megelégelte a két Székely által vezetett meccset. Nem értette, miért segítik a játékvezetők az eleve lényegesen jobbat, erősebbet a gyengébbel szemben. A reklamálásnak sárga lap lett a jutalma, és csodák csodájára onnantól már a szentesi gárdát is „emberszámba” vették… Csakhogy akkorra már fölényesen vezetett a címvédő, amelynek formájáról mindent elmond az a tény, hogy a középszakaszt az élen végző Dunaújvárosra a napokban 19–8-as megsemmisítő vereséget mért. Az utolsó két negyedben a tartalékos Szentes (Kertes Anna és Árkosy Lilla nem játszott) már egyenrangú partnere volt a BEK-negyedik fővárosiaknak.

A párharc április 18-án (szombaton) 18 órakor a szentesi ligeti uszodában folytatódik.

Dr. Tóth Gyula: – A legjobb formában lévő magyar csapat ellen legyengített együttesem helytállt, korrektül játszott.

A mérkőzés jegyzőkönyve

Domino-Honvéd–Hungerit MetalCom-Szentes 13–5 (4–1, 4–0, 1–2, 4–2)

Vodafone női vízilabda OB I, rájátszás az 1–4. helyért, elődöntő, 1. mérkőzés. Budapest, Kőér u., 50 néző. Vezette: Székely B., Székely Z.

Domino-Honvéd: Horváth P. – KISTELEKI D. 4, Takács O., Györe 1, TÓTH I. 3, Zantleitner 1, Keszthelyi. Csere: Menczinger M. (kapus), PÉTERI 2, PARDO 2, Németh E., Kotsidou, Menczinger K. Edző: Györe Lajos.

Szentes: Jankovics – GYŐRI 2, Hevesi, Szabó X., Dalmády Sz., IPACS 2, Kotova. Csere: Brezovai (kapus), DALMÁDY P. 1, Pengő, Kövér-Kiss. Edző: dr. Tóth Gyula.

Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 5/1.

Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

A tíz pontig tartó párharc állása: 9–0 a Domino javára.