Hallgassa élőben!

Nem érkezett pályázat a stadionépítésre

Nem érkezett hivatalos pályázat a Felső Tisza-parti stadionra kiírt stadionépítésre, így az egykori Szeol-pályán immár biztos, hogy nem épül új 5000-es aréna.

Még tavaly decemberben a szegedi közgyűlés adott zöld jelzést a stadionépítésre, és írt ki pályázatot. Sokáig úgy tűnt, hogy idén megindulhat a munka, 2016-ra pedig elkészül a stadion. Végül azonban senki nem jelentkezett.

Amint arról már beszámoltunk, új helyen, az Izabella híd lábánál található Napfény kemping területén valósulhat meg az új projekt, ott építheti fel a Szeged 2011 Kft. a stadiont. Hogy mikor kezdődnek a munkák, az egyelőre nem ismert.

– Nem vagyok csalódott, mert sokkal fontosabb, hogy a stadionépítés visszafordíthatatlan folyamattá vált Szegeden – válaszolta kérdésünkre Nógrádi Tibor, az MLSZ megyei igazgatója, aki így folytatta: – A Szeol-pálya megmarad, így a sportolási lehetőségek, sportfelületek bővülnek a stadion megépülésével. A Felső Tisza-parti stadion műfüvesének villanyvilágítása megújul, május 1-jén átadjuk a szentmihályi pályát, a Kisstadion pedig a nyáron teljes gyepfelújítást kap. Ezenkívül lesz új mini, kis- vagy nagypálya Szőregen, Kiskundorozsmán, Szentesen, Röszkén és Kecskéstelepen is – mindezeket legkésőbb nyáron átadják.