Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Naptej, futball, jó buli

Évek óta hagyomány, hogy a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata barátságos labdarúgómeccset játszik Pitvaroson, a hazaiak 7–4-re nyertek a Pick ellen.
„Helló! Ide figyelj!" – szólt az öltözőben Dobozi Iván, a Pick Szeged edzője. Nem elírás, az amúgy technikai vezető minőségben tevékenykedő Dobozi vasárnap délután mint mester dolgozott az immár hagyományos Pitvaros–Pick Szeged nagypályás labdarúgómeccsen. Miután a Vadkerti szülőknél kicsit hűsölt a társaság, 15 órakor a pitvarosi San Siróba indult a gépkocsikaraván.

Vadkerti Attila (jobbra) hiába szántotta fel a pályát, a pitvarosi csapat magabiztosan nyert. Fotó: DM/DV
Vadkerti Attila (jobbra) hiába szántotta fel a pályát, a pitvarosi csapat magabiztosan nyert.
Fotó: DM/DV

Vadkerti Attila minden évben megszervezi a bulifocit, amit a helyiek nagyra értékelnek – Skaliczki László is ott volt –, mindig népes szurkolósereg látogat el a meccsre.

„Nyugodtságot színlelj!" – jött az újabb mesteri utasítás az öltözőben. Miután kiderült, hogy ki alkotja a kezdő tizenegyet és ki lesz a csere, melegíteni indult a csapat. Tóth Mihály, Vadkerti Attila, Zubai Szabolcs, Balogh Zsolt, Porobic Haris, Fekete György, Fekete Marci és Mezei Bendegúz képviselte a csapatot, Laluska Balázs, Herbert Gábor, Varsandán Milán, Lele Ákos az egykori szegedieket, Varga Pepe a pólócsapatot, Várkonyi Csaba az úszókat, ifjabb Bagaméry László a rögbiseket, Pietsch Tibor és Süli Róbertaz újságírókat, Kádár Tamás és März Márka barátokat.

Rohamoz a kék mezes Pick Szeged. Fotó: DM/DV
Rohamoz a kék mezes Pick Szeged.
Fotó: DM/DV

Melegíteni jóformán nem kellett, elég lett volna csak a tűző napra állni. 3–0-val nyitottak a hazaiak, Zubai egy remek szöglet után bombázott a kapuba, így 3–1 volt a félidő. Hiába volt sok-sok helyzete a Picknek, hiába védett jól Tóth Mihály, és hiába játszott gólerősen a fejét naptejjel alaposan bekenő Porobic Haris – 2 gólt ígért, 2 gólt szerzett –, a Pitvaros magabiztosan nyerte a meccset 7–4-re. A találkozó után a másodedző, Ilyés Ferenc bejelentette lemondását, azt mondta, hogy jövőre játékosként tér majd vissza.

Népes szurkolósereg látogatott a pitvarosi San Siróba. Fotó: DM/DV
Népes szurkolósereg látogatott a pitvarosi San Siróba.
Fotó: DM/DV

Az esti vacsorán Vadkerti Attila Harcsás Ferenc klubelnöknek átadta az olimpiai formaruháját, amely majd az 1409 főt számláló község sportöltözőjébe kerül. Szép gesztus volt, olyan, amilyen ez a különleges élményű meccs: példaértékű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőt keres a Szentesi VK női vízilabdacsapata

A Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának trénere már ismert, Fülöp Tibor, a nőknél pedig az első… Tovább olvasom