Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Orosz csapatot nem kérnének

Izgalmas hétvége előtt állnak a Szeged Beton VE férfi pólósai. Varga Péterék szombaton bajnoki rangadón fogadják az Eger csapatát, másnap pedig Budapesten tartják a LEN-kupa nyolcaddöntőjének sorsolását.
A Szeged Beton eddig hozta a kötelezőt a nemzetközi kupaporondon. Gyöngyösi András edző legénysége csoportelső lett a LEN-kupa első selejtezőkörében, a másodikban pedig az orosz sztáralakulat, a Sintez Kazany mögött harcolta ki a tizenhat közé jutást. Mivel nem nyerte meg a második selejtezőkört, a nyolcaddöntőben kizárólag a másik hét csoport első helyezettjeinek valamelyikével kell megküzdenie. A sorsolást vasárnap kora délután rendezik Budapesten.

Megkérdeztük a Beton négy játékosát, ők mely együttesekkel kerülnének szívesen össze, illetve melyeket kerülnének el. A közvélemény-kutatás egyértelmű eredményt hozott: orosz gárdával nem szeretnének találkozni a szegedi pólósok.

A továbbjutottak mezőnye

A LEN-kupa legjobb 16 csapata nyolc csoportból került ki. E csoport (színhely: Isztambul): 1. Terrassa (spanyol), 2. Galatasaray (török); F (Berlin): 1. Lukoil Spartak Volgograd (orosz), 2. Spandau 04 (német); G (Montpellier): 1. Nervi (olasz), 2. Hiosz (görög); H (Cremona): 1. Cremona (olasz), 2. Sabadell (spanyol); I (Mataró): 1. Mataró (spanyol), 2. Jadran Herceg Novi (montenegrói); J (Szeged): 1. Sintez Kazany (orosz), 2. Szeged Beton VE; K (Budva): 1. Budvanska Riviera (montenegrói), 2. Mariupol (ukrán); L (Moszkva): 1. Dinamo Moszkva (orosz), 2. Sibenik (horvát).
A csoportgyőztes csak csoportmásodikat (és fordítva) kaphat. Azonos selejtezőcsoportban szereplőket nem sorsolnak össze.

– A két spanyol csapat, a Terrassa és a Mataró, valamint az olasz Nervi jöhet, ellenük komoly esély mutatkozna a továbbjutásra – magyarázta Baksa László. – A Dinamo Moszkva nagyon erős, a Volgograd sem könnyű, ráadásul ott iszonyú hideg is van, nem beszélve a távolság leküzdéséről.

A nyáron a Legrand-Szentesből érkezett Juhász Zsoltnak is hasonló a véleménye, mint a gárda kapusának:
– A lehetséges vetélytársak közül az orosz csapatok kíméljenek, de én a Cremonának sem túlságosan örülnék. Az olaszoknak rendkívül erős a sportdiplomáciájuk, a bírók nem igazából fújnak ellenük... Rajtuk kívül bárki az utunkba kerülhet.

Az első selejtezőkörben a Szeged 12–7-re legyőzte a Budvát, Molnár Péter úgy gondolja, ez a nyolc közé jutásért is sikerülhet:
– Jó lenne megint összecsapnunk a montenegróiakkal, de a spanyol Terrassa sem lenne ellenemre. Egy évvel ezelőtt a Dinamo Moszkva kétszer is nagyon elkalapált bennünket, mellettük a másik orosz csapatot, a Volgográdot is elkerülném egyelőre.

A rutinos bekk, az egykori 114-szeres válogatott, Monostori Attila is azon a véleményen van, a Budva lenne az ideális rivális:
– A Budvanska Rivierát most már jól ismerjük, jobbak vagyunk nála, de szerintem a Nervi sem lenne leküzdhetetlen akadály. A Dinamo Moszkva majdnem olyan jó, mint a Kazany, úgy, hogy most kihagynám a velük való találkozást, de Volgográdba sem szívesen látogatnék.


Álomellenfél: Budva
Idén már sikerült legyőzni a montenegrói együttest, a Budvát. A Beton az első LEN-kupa selejtezőben 17–7-re diadalmaskodott. Ennél kellemesebb ellenfelet el sem képzelhetnének a nyolcaddöntőben a Tisza-partiak. Igaz, azért nem lehetne csak a sapkákat a vízbe küldeni, hiszen az mindenképpen figyelmeztető jelnek számít, hogy a Budva csoportelső lett. Ennek ellenére azt mondjuk: „Ide nekünk a Budvát!"

Rémálom ellenfél: Dinamo Moszkva
Az orosz klubcsapatok félelmetesek. A Kazany révén leckét kapott a Szeged még vasárnap a sportuszodában lezajlott selejtezőben (8–17). A Dinamo Moszkva pedig még félelmetesebb. Az Újpestet a hét végén 21–10-re verték Varga II. Zsolték. Klasszisok sora játszik náluk. Elég csak Jerisovot és Zajcevet megemlíteni. A Dinamót mindenképpen jó lenne elkerülni, hiszen egy éve éppen a LEN-kupa sorozat nyolcaddöntőjében álljt parancsolt a Betonnak. Röviden összefoglalva: „Rémálmunk a Dinamo!" 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A négyesük megbonthatatlan

Szegedre költözött Gyökös Lajos. A Démász-Szegedi VE világbajnok kajakosa Paksról igazolt a klubba,… Tovább olvasom