Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Sárkányhajózás: három bajnoki érem, négy válogatott

Fadd-Domboriban rendezték a 9. sárkányhajó-bajnokságot. A Szegedi Sárkányhajó Egyesület férficsapata a felnőttek mezőnyében 2000 és 200 méteren második, 500 méteren harmadik helyezést szerzett.
Utána Budapesten, a Lágymányosi-öbölben tartották a B ligás bajnokságot, egyben magyarkupa-futamokat, ahol a szegedi klub az idén alakult, és az első országos versenyén induló női csapattal vett részt. A lányok 200 méteren indultak, és öt századmásodperccel lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végeztek a dunaújvárosi, a győri és a tolnai csapat mögött.

Fotó: Szeverényi Krisztina
Fotó: Szeverényi Krisztina

A fiúk közül Bán Zoltán, Dombi Miklós, Zombori Tibor és Farkas Gábor a válogatottal készül a sárkányhajó-világbajnokságra, amelyet augusztus elején Floridában rendeznek. A szegedi csapat tagjai, fiúk: Ábrahám Gergely, Bán Z., Beder Krisztián, Balaicz Tibor, Dombi M., Csomós Zsolt, Domonkos Gábor, Farkas G., Hackler Erik, Horváth Zoltán, Juhász Norbert, Juhász Péter, Kristóf Ervin, Molnár Péter, Olajos Tamás, Papp László, Pataki István, Sipos Tamás, Sléber Zsolt, Tóth Róbert, Vajas Attila, Zombori T., dobos: Tóth Ágnes; nők: Adamik Ágnes, Bakai Bettina, Balaicz Judit, Bán Kinga, Bán Zsófia, Bandúr Vera, Bodnár Tünde, Boldog Ilona, Lajtos Zsuzsanna, Muresán Orsolya, Pálfi Éva, Patakfalvi Krisztina, Rieder Mária, Sárközi Olimpia, Székely Zsuzsanna, Szép Ildikó, Szeverényi Krisztina, Tóth Ágnes, dobos: Boruzs Eszter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szovics Kata és Kosara Géza Miskolcon versenyez

A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub két versenyzője, Szovics Kata és Kosara Géza a jövő héten a miskolci 13. junior uszonyos- és búvárúszó Európa-bajnokságon szerepel. Tovább olvasom