Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Sego-parádé, simán nyert Dabason a MOL-PICK Szeged

Sego-parádé, simán nyert Dabason a MOL-PICK Szeged
Magabiztos győzelmet aratott a MOL-PICK Szeged Dabason, a 11. fordulóban Sego és Gaber vezérletével 32-22-re nyertek a Tisza-partiak.
Dabasi KC VSE - MOL-PICK Szeged 22-32 (12-15)
Férfi kézilabda NB I, 11. forduló. Dabas, OBO Aréna, 1200 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
Dabasi KC VSE: Pallag - Országh 1, Tokuda 4, Bíró, Szöllősi Sz., Borsos 6, Kékezovity 1. Csere: Podoba (kapus), Simovics 1, Zakics 2/2, Lepsényi 1, Perisics 2, Kiss A. 3, Ács 1, Garajszki. Vezetőedző: Tomori Győző.
MOL-PICK Szeged: Sego - Bombac, Maqueda 4, Henigman 1, Gaber 4, Bodó 1, Sigurmannsson 7/3. Csere: Sostaric 6, Balogh 1, Canellas 6/3, Zsitnyikov 1, Sunajko 1, Tóth J. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/2, ill. 8/6.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

NYILATKOZATOK

Tomori Győző, a Dabas vezetőedzője: - Összességében elégedett vagyok, gratulálok a Szegednek. Nem volt kérdés a győztes kiléte, de én is úgy érzem, hogy 5-6 gólos  különbség reálisabb lett volna. Négy nap alatt három találkozó vár ránk, így arra is gondolnom kellett, hogy néhányaknak pihenés is jusson. Bízom benne, hogy a Szeged  elleni teljesítmény a jövőben pontokban is megmutatkozik majd.

Pallag Péter, a Dabas játékosa: - Gratulálok a Szegednek a mai meccshez és a fantasztikus BL-őszhöz. Mindig nehéz az ilyen találkozó a kapuból, mert ziccerig játszák a helyzeteket. Tisztességesen felkészültünk. Hétfőn MK-meccs, ha ebből a tempóból átviszünk az Eger ellen valamit, akkor jó esélyünk lehet. Lendületet nyerhettünk most.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Nem reális eredmény született, játék alapján ötgólos különbség volt ma a csapatok között. Nagyon nehéz három  naponta meccseket játszani utazással együtt. Gratulálok a játékosaimnak, hogy koncentráltan játszottak ennyi mérkőzés és utazás ellenére. Jó csapat a Dabas, veszélyesek átlövésből és beállóból is, illetve Pallag Péter is jól védett, biztosan sikeresebbek lesznek a jövőben. Négy meccsünk maradt idén, rövid időnk van edzeni, pihenni és játszani, de úgy gondoljuk, hogy most jobb többet kézilabdázni. Remélem visszatérnek a sérültjeink, jobb lenne teljes kerettel meccselni.

Nik Henigman, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Nehéz volt ma játszani, a Dabas megmutatta, hogy jól kézilabdáznak. Több lehetőségem volt ma védekezni, az a célom, hogy bizonyítsak. 

VÉGE
 


60. perc: Zakics a balszélről, Sego természetesen véd, majd Sostaric rohan, belövi, 22-32. Közte tíz! Nem nézi az időt a Dabas, letelik, ez a vége! Sima Pick-siker.

59. perc: Tóth belefordul a védőbe, majd szabálytalan zárás a másik oldalon. Sunajko indul, 22-30. Henigman is gólt szerez, átlövésből, 22-31.

58. perc: Sego ma ismét nagyot alkot!

57. perc: Sigurmannsson indításból 22-29.

56. perc: Ács a jobbszélről, kiszorított, Sego! Maqueda rendezetlen fal ellen, 22-28.

55. perc: Kiss estében ügyes, 22-26. Időt kér Pastor. Öt és fél perc van hátra. Maqueda, 22-27.

54. perc: Kiss talpról, kapufa. Maqueda bejátszása rossz Gabernek.

53. perc: Gaber elöl elütik a labdát. 

52. perc: Henigman blokkol, alszik a szegedi védelem, Tokuda szerzi meg a labdát, 21-26.

51. perc: Lepsényi a jobb alsóba balátlövőből, 20-25. Ismét Sigurmannsson áll oda a heteshez, 20-26.

50. perc: Gaber blokkol, Sostaric és Bodó viszik a labdát, előbbi talál be végül, 19-25.

49. perc: Kiss szabálytalan Gaberral szemben, két perc és szabaddobás. Maqueda visszahúzza a jobb felsőbe, 19-24. Időt kér a Dabas.

48. perc: Tokuda ápattintott átlövésére Sego kézzel ér le. Elszórja elöl a labdát a Szeged, Ács rohan, 19-23.

47. perc: Perisics lövése valahogy utat talál a hálóba, 18-22. Canellas beállóból, 18-23.

46. perc: Sego ölében a dabasi átlövés, majd Sostaric indul, 17-22.
 


45. perc: Gaber a Szeged egyik legjobbja Sego mellett, a sokadik hetest harcolja ki. Podoba érkezik a kapuba, kapufára rúgja Canellas negyedik hétméteresét.

44. perc: Zakics pimasz módon elpörgeti Sego feje fölött, 17-21.

43. perc: Bíró harcol ki egy hosszú támadás végén büntetőt.

42. perc: Maqueda talán elsieti az átlövést, Pallag hárít.

41. perc: Kiss másodszor is megpróbálja, ez már bemegy, 15-20. Zsitnyikov válaszol azonnal, 15-21. Kiss a pipába, rázza is az öklét, 16-21.

40. perc: Zsitnyikov lövését kirúgja Pallag, a kipattanó megáll Sigurmannsson előtt a hatoson belül, ahova nem nyúlhat be. Jöhet a Dabas.

39. perc: Sostaricsra nem jut ember visszafutás közben, bepattintja a rövidbe, 14-20. Kiss Attila átlövését is kiüti Sego, 

38. perc: Canellas előtt nyílik szét a fal, 14-19. Időt kérnek a hazaiak. Szöllősi válik le ügyesen Gaberről, de Sego véd. 

37. perc: Borsos átlövése a blokkról bepattan, 14-18.

36. perc: a szegedi labdaszerzést még a helyi szpíker is megdicséri, Sigurmannsson fut el a labdával, 13-18. Borsos a bal alsóba, Sego kiüti. Zsitnyikov-belemenés.

35. perc: Maqueda fut üresbe, kapja a labdát Canellastól, 13-17.

34. perc: perisics távolról, Sego véd, Zsitnyikov indítja Sigurmannssont, 12-16. Perisics most közelebbről, Sego rogyaszt, fölötte bemegy a labda, 13-16.

33. perc: Maqueda lövését is kirúgja a kapus, pont Sostaricshoz pattan a labda. Gaber taszítják, lábához ér a labda, a hazaiaknak fújják oda a sporik.

32. perc: Borsos ellépi. Zsitnyikov hát mögötti passza Sigurmannssonnak, Pallag véd, de marad a Szegednél.

31. perc: a Szeged kezdi a második játékrészt, Sigurmannsson a kapufa tövét találja el a szélről.

FÉLIDŐ
 


30. perc: Gaber zár szabálytalanul. Borsos jobb kézzel a jobbátlövő posztjáról, 12-15. Időt kér a MOL-PICK Szeged, 29 másodperc van hátra az első félidőből. Bodó veszt labdát majdnem, Balogh talpról távolról a kezek alatt, mell. FÉLIDŐ

29. perc: Sego olvassa ismét Perisics gondolatát.

28. perc: Canellas Pallag "szemei közé", 11-15.

27. perc: Perisicset blokkoljuk, oldalt megy ki a labda, marad a hazaiaknál. Sego Perisics átlövését tolja a kapufára.

26. perc: Canellas büntetőből, 11-14.

25. perc: labdát szerez a Szeged, Borsos lerántja a szegedi térfélen Canellast, két perc. Még Balogh is nehezményezi, "Mit csináltál?" - hallatszott a kérdés..

24. perc: Sego könnyedén. Gaber, újabb hetes, megdolgozzák rendesen. Canellas, Pallag lábai között, 11-13.

23. perc: Zakics hétméteresből, 11-12. Bodó ziccerben, fejbe lövi Pallagot, ápolni kell. Minden rendben a kapussal, megtapsolja a publikum.

22. perc: Baloghhelyezi a lövését, 10-12.

21. perc: időt kér a Dabas. Ami szép, az szép, Borsos pókhálózza ki a jobb felsőt, 10-11.

20. perc: Gaber kap sárga lapot.

19. perc: Bíró lövését védi  Sego, indítja Sostaricsot, ballal összeszedi és belövi, 9-11.

18. perc: Pallag hárít, Simovics rohan, 9-9. Gaber negyedszer, 9-10.

17. perc: Henigmané a mérkőzés első kétperces kiállítása. Tokuda passzol a balszélre, Kékezovity adja kínaira vissza a labdát, a feladó fejezi be, bepofozza a labdát, 8-9.

16. perc: Borsos-ziccer, Sego nagyot véd! Orszáágh belövi a kipattanót, de leért a lába. Sigurmannsson rendezetlen fal ellen, 7-9.

15. perc: Balogh megveri lábbal Szöllősit, belül védekezés miatt büntető. Canellas, 7-8.
 


14. perc: Bombac passza ismét rossz. Gaber blokkol.

13. perc: Borsos lerázza Henigmant, 7-6. Az első Bodó-bomba, 7-7. Jó lövés Bírótól, de Sego véd. Eladjuk, a Dabas is. 

12. perc: Gaber újabb hetest harcol ki. Sigurmannsson büntetőjét Pallag kirúgja.

11. perc: Gaber tarthatatlan, 6-6. Tokuda lövőkedvét nem kell keresni, azonban most mellé lő.

10. perc: Tokuda lep meg mindenkit az átlövésével, 6-5.

9. perc: Bíró dobja ki a labdát. Sostaric a szélről, Pallag szerencsére csak beleérni tud, 5-5.

8. perc: labdát szerez a Dabas, Kékezovity rohan, 5-4.

7. perc: Maqueda labdát szerez, majd Borsosnak passzol, köszöni szépen, 4-4.

6. perc: Borsos fut keresztbe balátlövőből, bevágja a hosszú alsóba, 3-3. Gaber bepattintja Pallag mellett, 3-4.

5. perc: Borsos átlövésből, Sego véd, majd a Szöllősi kipattanóját. Elveszti a labdát a Szeged, Országh, 2-3. Sigurmannsson-cunder, mellé.

4. perc: Sego véd. Bíró löki meg Maquedát, hetes. Sigurmannsson másodszor, 1-3.

3. perc: Bodó állítja meg Tokudát.

2. perc: Tokuda talpról, 1-1. Gaber harcol ki hétméterest. Sigurmannsson belövi, 1-2.

1. perc: a hazaiak kezdik a találkozót, Kékezovity kintről hozza be a labdát, jöhet a Szeged. Gaber lövi az első gólt beállóból, 0-1.

18.00: véget ért a felhívás, kezdődhet a mérkőzés!

17.56: befejeződött a bemutatás, a dabasiak a lentebb említett mozgalmukra hívják fel a figyelmet, a prosztatrák szűrésére.

17.54: a helyi műsorközéő először a MOL-PICK Szeged játékosait szólítja be a pályára.


17.50: körülbelül 50 szegedi szurkoló is elkísérte a csapatot Dabasra.

17.45: a dabasiak majdnem ugyanazzal a kerettel szállnak ma harcba, mint másfél hete Szegeden, azzal a különbséggel, hogy beírtak még plusz két játékost, mivel akkor csak 14 kézilabdázót neveztek. A beálló Nebojsa Simovics és a jobbszélső Ács Tamás az új ember a hazaiaknál.

17.36: egyelőre 15 főt írt be a Szeged a jegyzőkönyvbe. Nem utazott el Dabasra a csapattal a csapatkapitány Jonas Källman, valamint Bánhidi Bence. Ott van a keretben viszont Sunajko Stefán és Tóth József, az utolsó helyre pedig Alen Blazevic, Pedro Rodríguez és Nagy Martin trió valamelyike kerülhet majd be.

17.25: megérkeztek a hazaiak után a szegediek is a pályára, akiket nagy taps fogadott. Bubori Kornél erőnléti edző vezetésével már melegít a PICK.
 


17.20: a dabasi klub csatlakozott a Munkahely a Családokért Alapítvány mozgalmához, amely a férfiak egészségére hívja fel a figyelmet. A bajuszban érkező szurkolók (nők és gyerekek esetében a műbajuszt viselők) díjtalanul tekinthetik meg a mai meccset.

17.00: üdvözöljük olvasóinkat a dabasi OBO Arénából. Egy óra múlva itt lép pályára a hazaiak ellen a MOL-PICK Szeged bajnoki mérkőzésen.

Korábban: 

Nincs megállás. A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata alighogy hazaérkezett Flensburgból csütörtök délután, ma már ismét útra kel. Bár a Bajnokok Ligája küzdelmei véget értek erre az évre, viszont a K&H ligában még öt mérkőzés vár Juan Carlos Pastor vezetőedző együttesére az elkövetkezendő tizenöt napban.

Ma 18 órától a Dabas otthonában lépnek pályára Bánhidi Bencéék. Tizenegy napja a Skjern elleni döntetlen (33–33) után 48 órával találkozott egymással az újszegedi sportcsarnokban a MOL-PICK Szeged és a Dabas.

Akkor a meglehetősen fáradt hazaiak 17–14-es első félidő után 36–29-re győzték le a lelkesen küzdő vendégeket.
A Dabas pihent a szegedi találkozó óta, azonban a Tisza-partiak két rangadót is vívtak azóta. A francia bajnok PSG-t itthon győzték le 33–32-re, míg a német bajnok Flensburg otthonában pontatlan hajrájuk miatt 27–25-ös vereséget szenvedtek a Bajnokok Ligájában.

Ma ismét a győzelem a célja a PICK-nek, ezúttal Dabason, az őszi idény huszonkettedik tétmérkőzésén. A magyar bajnokságban tizenegy összecsapást követően egyedül a szegedieknek 100%-os a mérlegük, a Tatabányával szemben ötpontos előnnyel vezetik a tabellát.

Az NB I-es szegedi házi góllövőlistát a balszélső Stefán Sigurmannsson 36 találattal vezeti, míg Bodó Richárd és Pedro Rodríguez szorosan követi az izlandi játékost 35-35 góllal.

A Dabas az előző idényt a 8. helyen zárta a bajnokságban, most tizenegy mérkőzés után a tabella 10. pozícióját foglalják el két-két győzelemmel és döntetlennel, illetve hét vereséggel. A delmagyar.hu élő, szöveges percről percre tudósítással jelentkezik ma 18 órától a Dabas–MOL-PICK Szeged mérkőzésről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi siker a testépítő vb-n: Los Angelesben világbajnok lett Dancsó Alexandra

Szegedi siker a testépítő vb-n: Los Angelesben világbajnok lett Dancsó Alexandra
A szegedi edző, Harmos Zsolt és szintén szegedi párja, a testépítő Dancsó Alexandra közös angliai munkája meghozta gyümölcsét: Alexandra tizenegy nemzetközi versenyből kilencet megnyert . Tovább olvasom